olvasói levél

2020.12.25. 15:25

Különleges játékkal várták a karácsonyt Bihartordán

Mint olvasónk írja, november végén a Bihartorda Facebook-csoportban nagyon kedves adventi játékra invitáltak mindenkit, melyhez szükség volt 24 helyi önként jelentkezőre.

Az adventi várakozás 24 napjára mind a 24 jelentkező kapott egy-egy számot 1-24-ig, s amelyik számot kapta, decembernek azon a napján kellett kivilágítania otthonának egy olyan ablakát, ami az utcáról jól látható. Emellett a szám is a dekoráció része kellett, hogy legyen. Tehát, aki mondjuk az 5-ös számot kapta, annak december 5-én egy 5-ös szám világított az ablakában, majd végig, karácsonyig, minden este. Mintha kinyitnánk egy ablakot az adventi kalendáriumunkon.

Az önként jelentkezők közt úgy osztották ki a számokat, hogy csak az tudta, hányas az övé, aki megkapta. A település lakói pedig minden kora este (szigorúan 8-ig) megkereshették, melyik otthon ablakában van egy újabb szám, készíthették róla fotót, és feltölthették a Facebook-csoportba. Ott segítségképp minden nap kiírták, hogy aznap melyik utcában kell keresni a kidíszített ablakot, és az aznapi fotófeltöltéseket is oda várták. A kalendárium első ablaka a települési önkormányzaté volt, ami a többi 24-hez hasonlóan csodaszép lett.

Advent napjaiban a lakók a templomkertben adventi koszorút építettek, a teleház udvarán lévő fenyőfát ünnepi díszbe öltöztették, és a településen lévő ácsmester segítségével fadíszek, óriás hóemberek kerültek alá. Az adventi játék végén a falú főterére közösen állítottak fenyőfát, melyet egy helyi lakos ajánlott fel. Az volt a kérés, hogy helyezzenek rá díszeket a lakók annak jelképeként, hogy közösen ünnepelnek, közös fenyőfát díszítenek, de a vírus miatt sajnos mégsem együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában