amikor lehet, segítenek

2020.12.17. 11:35

Karácsony előtt is önkéntesnek álltak a Tankcsapda tagja

Száz karácsonyi ajándékcsomag ért célba a Debreceni Karitatív Testület jóvoltából az Újkerti Gondozó Szolgálat Fogyatékos Személyek Ifjúság Utcai Nappali Intézményének udvarán, csütörtök reggel.

Fotó: Matey István

A csomagok kiosztásában a Tankcsapda két tagja, Lukács Laci és Sidi segédkezett.

„Ha valakinek van lehetősége arra, hogy olyanoknak segítsen, akiknek szüksége van rá, akkor ezt meg kell tenni. Karácsony környékén mindenki érzékenyebbé válik erre, értelemszerűen mi is, de a Tankcsapda nemcsak karácsony környékén lesz hirtelen jó fej és adakozó.”

– Egész évben foglalkozunk azzal, hogy azoknak az embereknek valamilyen módon, akár csak egy jó szóval, akár támogatással, pénzzel segítsünk, akik erre rászorulnak – mondta Lukács Laci. A fogyatékkal élők között több Tankcsapda-rajongó is akadt, többen készítettek egy-egy közös képet a srácokkal.

– Nagyon érdekes olvasni a szemekből és a hangokból. Ahogy beszélgetünk velük, őszinte örömet, izgalmat látni rajtuk. Négy évvel ezelőtt a Böszörményi úti fogyatékkal élők intézetében voltunk, onnan némán, földbe döngölve jöttünk ki mind a hárman két óra után. Akkor átértékeltük a dolgokat, azóta is minden évben igyekszünk segíteni. Kevés olyan őszinte reakciót lehet kapni, mint tőlük – beszélt arról Sidi, miért támogatják már évek óta a fogyatékkal élőket.

Mindig célzottan

A Tankcsapda tagjai ebben az évben több mint 2 millió forintot adtak már a városi segélyalapba, ezzel is hozzájárultak ahhoz, hogy segítsenek a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került embereknek.

„A Tankcsapda egy nagyon fontos cívisvárosi zenekar, a fiúk Debrecen ikonikus alakjai és mindig első szóra jönnek, segítenek a karitatív testület bármilyen akciójában”

– mondta Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke. – Most száz csomagot juttatunk el a fogyatékkal élőknek. Ha végignézte valaki az elmúlt heteinket, mindig valamilyen célcsoporthoz mentünk ki: egyedülálló idősekhez, nagycsaládosokhoz, rászorulókhoz. Ez azért van, mert amikor adományokat fogadunk el, akkor a felajánlók mindig megjelölik, kinek szeretnék adni az adományaikat. A Tankcsapda azt mondta, ők a fogyatékkal élőknek szeretnének juttatni majd csomagokat, ezért jöttünk ide közösen önkénteskedni – részletezte. Széles Diána kiemelte, mindenkinek szüksége van a segítségre, néhány jó szóra, hiszen a koronavírus megváltoztatta a társadalmi kapcsolatainkat.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában