Fontos bejelentések

2020.12.21. 11:50

Jövőre is az idei árakon étkezhetnek a szoboszlóiak

Több, a fürdőváros életét befolyásoló több hozott az elmúlt napokban Czeglédi Gyula polgármester.

2018.01.15. Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség (MFSZ) elnöke. Fotó: Móricz-Sabján SImon

Fotó: MW-archív

A veszélyhelyzetben a települési önkormányzatok bizottságai és a képviselő-testület jogkörét a polgármester gyakorolja. A korábbi gyakorlatnak megfelelően a képviselők írásban szavazhattak és véleményt írhattak az előterjesztésekhez, Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló városvezetője ezeket figyelembe véve hozott döntéseket.

Hulladékszállítás, buszjárat

A következő években létesülő rendezvényközpont helyszínéről Tokai-Kiss Gábor városi főépítész előterjesztését a polgármester nem írta alá, ugyanakkor kérte a főépítészt, hogy készítsen egy vázlatrajzot a helyszínről, megjelölve, hogy a szabadidőparkból mekkora részt vesz igénybe az épület, a parkolók hogyan helyezkednek el, illetve hány fát kell kivágni a beruházáshoz. A létesítmény helyszínéről a döntést januárra halasztotta Czeglédi Gyula.

A lefolytatott közbeszerzési eljárás alapján jövőre a 2020. évi áron lehet igénybe venni az önkormányzati intézményekben az étkezési szolgáltatást. Módosult a gyermekvédelmi és szociális rendelet. Az utóbbi esetében a hulladékszállítási kedvezményt a 65 év felettiek mellett a különböző átmeneti szociális ellátásokban részesülők is igénybe vehetik. A rászoruló lakosság étkeztetési ellátásának javítása érdekében elindul a népkonyha-szolgáltatás. Czeglédi Gyula döntése szerint a TESCO-járat március 31-ig közlekedhet. Az illegális hulladéklerakók megszüntetését 6,5 milliós pályázati keretből támogatják. A helyi piac fejlesztésére készítendő pályázathoz szükséges tervezési feladatok finanszírozását 5 millió forinttal segíti az önkormányzat. Ugyancsak zöld utat kapott a tartalék keret terhére a Szováti úti kerékpárút megvilágításához szükséges hálózat bővítése 8 millió forint összegben.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában