Hírmorzsák

2020.12.11. 13:40

Jól halad a bérházépítés és megnyílt a Borház Hajdúhadházon

Rövid, de annál fontosabb híreink megyénk kisebb településeiről.

Fotó: A hajdúhadházi városháza archívuma

Kert, szőlő, bor és borkultúra

Hajdúhadház határában elkészült az Othello Borház, amely az egészségügyi óvintézkedések után megnyithatja kapuit. A Borházban a helyi termelésű nemes nedű kóstolása mellett az érdeklődők megtekinthetik a borkészítés eszközeit, a helyi borkultúrát bemutató kiállítást, továbá kirándulást tehetnek a szőlőskertben. A Borházban a minap tett látogatást Tasó László országgyűlési képviselő, ahol Csáfordi Dénes polgármesterrel felidézték a hajdúhadházi turisztikai célokat szolgáló beruházás megvalósítását.

Fotó: A hajdúhadházi városháza archívuma

Szilárd burkolatú utak

Jó ütemben haladnak Hajdúhadházon az útépítési munkák. Az Arany János utcai útfejlesztés napokon belül befejeződik, az ebtelephez vezető zúzott köves út elkészült, továbbá a temető bejárata is új aszfaltburkolatot kapott – olvastuk Csáfordi Dénes polgármester " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán.

Pályázati pénzekből újul

Jól halad a múlt évben vásárolt lakóingatlan társasházzá alakítása Hajdúhadházon. Bérelhető lakásokat alakítanak ki az épületben, a bérlakások iránti kereslet ugyanis hatalmasra nőtt a városban. A beruházást pályázati források nélkül valósítja meg az önkormányzat. Év végéig megépül az új tető, elkészül a külső hőszigetelés és kicserélik a külső nyílászárókat.

Helyben intézhetik a földügyeiket

A napokban elkezdődik az érintett gazdákkal való egyeztetés a MotoGP-projekttel kapcsolatban – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">adta hírül közösségi oldalán Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere. Az ügyek intézésére Hajdúnánáson kialakítottak egy irodát, ami a gazdáknak nagy könnyebséget jelent, hiszen nem kell más településre utazniuk.

HBN

Borítókép: Tasó László országgyűlési képviselő is megtekintette a hajdúhadházi Borházat Csáfordi Dénes polgármester társaságában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában