debreceni egyetem

2020.12.23. 13:29

Januártól új vezető a Klinikai Központ élén

Szabó Zoltán egyetemi tanárt, a Sürgősségi Klinika igazgatóját bízta meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának vezetésével Kásler Miklós. A január 1-jétől hatályos kinevezést december 18-án adta át az emberi erőforrások minisztere az intézményvezető részére – olvasható a hirek.unideb.hu-n.

Fotó: unideb.hu

Az egyetemi honlap híradása szerint a hazai klinikai központok és budapesti centrumkórházak igazgatóinak szóló kinevezések átadása előtti beszédében a miniszter kiemelte: az ünnepi alkalomra elsősorban a kormány azon döntése nyomán kerül sor, hogy az egészségügyet minden részletében átszervezik. Ez érinti az Emberi Erőforrások Minisztériumát is. Létrejön az Országos Kórház Főigazgatóság, hogy a megyei kórházakat segítse, összetartsa, a szakmapolitikai döntéseket végrehajtsa, különös tekintettel a gazdasági és finanszírozási kérdésekre.

Kásler Miklós hangsúlyozta: az átalakítás az egész magyar egészségügyet érinti, ehhez azonban meg kell oldani a négy legfontosabb feladatot: ki kell építeni az általános betegellátási rendet az alapellátástól a megyei kórházakig, biztosítani kell az öt legsúlyosabb népegészségügyi jelentőségű betegségcsoport ellátását, újra kell szervezni a magyar járványügyi rendszert. Negyedik feladatként azoknak az embereknek az ellátását emelte ki, akik szociálisan és egészségügyileg is kiszolgáltatottak.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központja élére Szabó Zoltán egyetemi tanárt, a Sürgősségi Klinika igazgatóját, az Általános Orvostudományi Kar Sürgősségi Orvostan Tanszék vezetőjét nevezte ki Kásler Miklós miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában