videóval

2020.12.31. 19:00

Így köszöntötte 2021-et Papp László

Papp László, Debrecen polgármestere közösségi oldalán mondott újévi beszédet.

20201208 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló Napló interjú Papp László, Debrecen polgármesterével a Polgármesteri Hivatalban.

Fotó: Napló-archív

– Rövidesen elüti a Nagytemplom órája az éjfélt, és beköszönt a 2021-es esztendő. Emberemlékezet óta nem volt arra példa, hogy Debrecen főtere szilveszter éjjelén ne vidám ünneplőktől legyen hangos – kezdte beszédét Papp László polgármester. –Idén azonban másképp búcsúzunk az óévtől, ahogyan ez az év is rendkívüli volt.

„2020 kivívta magának a történelmi jelzőt, ami azonban szomorú, hogy ezt nem pozitív, hanem negatív értelemben, a világjárvány és annak következményei miatt érdemelte ki.”

A polgármester beszélt az idei év kihívásairól, illetve arról, hogy jó látni, hogy a bajban nem vagyunk egyedül, valamint köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak is azért, amiért erőn felül igyekeztek segíteni a betegeknek.

– Hiszek abban, hogy képesek vagyunk megtalálni a 2020 nehézségeiből a kivezető utat. Ezért az év utolsó napja és ezzel együtt az új esztendő szóljon a reményről, és a bizakodásról. Ha 2020 a koronavírus éve volt, akkor 2021 a vírus legyőzésének az éve lesz. Reményt ad, hogy elkezdődött a védőoltás alkalmazása, és hiszem, hogy minél szélesebb körben felhasználva magunk mögött tudjuk hagyni az életünket felforgató időszakot.

– 2021 fontos év lesz Debrecen számára. A legfontosabb kérdés, hogy a város a világot megbénító vírusválság után milyen gyorsan tud visszatérni korábbi fejlődési ütemére. Nem árulok el titkot, ha azt állítom, hogy nem lesz könnyű, de az sem titok, hogy soha nem a vakszerencsében bízva vágunk bele egy új esztendő kihívásaiba, sokkal inkább átgondolt stratégia mentén.

„Hiszek a debreceni gazdaságban, amely a koronavírus-válság idején is képes volt megőrizni nemzetközi versenyképességét, hiszen új munkahelyteremtő beruházások érkeztek 2020-ban is. Ezt folytatjuk 2021-ben, hiszen Debrecenben továbbra is dolgozunk Európa egyik legnagyobb iparfejlesztési programján.”

A polgármester beszélt még a további fejlesztésekről, az útépítésekről, felújításokról, óvodai és iskolai munkálatokról, a színházi beruházásokról, valamint a város zöldterületeinek a megújításáról is.

– A jövő évre kívánok elsősorban jó egészséget, hitet és reményt. Kívánok szeretetteljes emberi kapcsolatokat, sikert a munkában és boldogságot a magánéletben! Boldog új évet Debrecen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában