oktatás

2020.12.14. 16:26

Az ifjú böszörményi kutató újabb sikere

Debreczeni Dorina ismét öregbítette a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium hírnevét.

Fotó: Matey István

A végzős középiskolás ugyanis a novemberi online eredményhirdetést követően személyesen is átvehette a Magyar Kémikusok Egyesülete által szervezett Középiskolai Kémiai Lapok pontversenyén a H kategóriában elért első helyezéséért járó díjat prof. dr. Várnagy Katalin egyetemi tanár, intézetigazgatótól a Debreceni Egyetem Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékéről.

Fotó: Matey István

Mint azt Gyulai Sándor gimnáziumigazgató a hétfői eseményen a Naplónak elmondta, Dorina felkészítő tanára, Németi Edit, valamint Bárány Zsolt tehetséggondozó mentor is oklevélben részesült kimagasló tehetséggondozó munkájáért.

„Most kaptunk értesítést arról is, hogy ő az egyike annak az 52 fiatal művésznek és ifjú kutatónak, akik az idén a MOL tehetségtámogató programjában művészet-tudomány kategóriájában sikerrel pályáztak”

– tette hozzá az igazgató.

Fotó: Matey István

Debreczeni Dorina a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács 2019. évi pályázatának felfedezettje, a gimnázium egyik legeredményesebb diákja, aki a gimi Akkreditált Kiváló Tehetségpontján „nevelődik”.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában