transzformátort kell cserélni

2020.12.15. 14:32

Áramkimaradások az Ungvárikertben

Hamarosan megszűnik a probléma.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Az egyik közösségi oldal debreceni lakosok számára létrejött csoportjából értesült arról a Napló, hogy az elmúlt időszakban gyakoriak az áramkimaradások az Ungvárikert környékén. Mivel a legtöbb ház fűtése folyamatos áramot kíván, a lakók aggodalmukat fejezték ki, hogy az áramkimaradások károkhoz és akár balesetekhez is vezethetnek.

– Szerelőink az elmúlt hetekben több alkalommal végeztek javításokat az érintett területen, illetve végeztek méréseket a visszatérő hiba okának feltárására. A vizsgálatok alapján a Fóliás dűlői transzformátorállomásban üzemelő gép meghibásodása, valamint az egyik fázis túlterhelődése okozta a problémát – tájékoztatta lapunkat Varga Ivett, az E.ON kommunikációs referense. Közölte, tekintettel a hiba visszatérő jellegére a berendezést szakembereik a lehető leghamarabb kicserélik, és egy új transzformátorgépet helyeznek üzembe. Mint mondta,

a transzformátor cseréjét csak feszültségmentesítést követően lehet végrehajtani, emiatt a csere idejére áramszünetre kell számítani az érintett utcákban.

– Várhatóan a beavatkozást követően a korábbi hibák megszűnnek, de kiemelten figyelni fogjuk ezt a területet a következő hetekben, hogy ha szükséges, azonnal intézkedjünk – nyilatkozta Varga Ivett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában