fontos üzenet

2020.11.27. 11:36

Új helyre költözött Debrecen szíve

Idén nem az adventi sokadalom részeként, a városháza udvarán kapott helyett, hanem a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban.

Fotó: Matey István

A szeretetet és az adakozást megtestesítő Debrecen Város Szívét az utóbbi évek hagyománya szerint advent első vasárnapján állították fel a Régi Városházán. A mintegy hétszáz mézeskalácsból álló szívet Radics László és fia, Radics Zoltán, míg az állványszerkezetet Soltész József készítette.

Fotó: Matey István

Felajánlások kíséretében Papp László polgármester és Bódor Edit ügyvezető adta át a szívet a kórház dolgozóinak péntek délelőtt. Debrecen polgármestere rövid köszöntőjében rámutatott, ebben az esztendőben másként készülünk az ünnepekre. – Rendkívüli év a 2020-as, amit elsősorban a pandémia árnyékol be, mondom ezt azzal a reménnyel, amit karácsonykor is meg szoktunk fogalmazni, hogy jó egészségben és örömmel tudjuk majd tölteni az ünnepeket, minél kevesebb betegszám határozza majd meg a mindennapjainkat. Eltérő körülmények között készülünk, ezt mutatja a város szíve most itt, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban is – fogalmazott Papp László, aki három hét elteltével most először vett részt sajtóeseményen, hiszen ő maga is koronavírus-fertőzött volt.

- Hála istennek, az orvos és a nővérek áldozatos munkájának köszönhetően most már minden rendben van velem, de nagyon sok embertársunk van most abban a helyzetben, amiben én magam is voltam.

„Szeretném itt megköszönni a Kenézy Gyula-kórház orvosainak, nővéreinek azt a munkát, amelyet a betegek gyógyítása érdekében végeznek, hiszem embert próbáló az, amit csinálnak a frontvonalban, ehhez kell bátorság, elkötelezettség, szaktudás és minden, ami az embert emberré teszi”

- hangsúlyozta. Papp László elmondta, azért hozták ide a város szívét, hogy egyrészt az egészségügyi dolgozók iránti elismerésüket kifejezzék, másrészt reményt és hitet közvetítsenek az itt ápolt betegek irányába.

Fotó: Matey István

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, olyan helyet kerestek Debrecen szívének, ahol nemcsak örömet tud szerezni, hanem gyógyítja is a szíveket. – Hisszük azt, hogy a szív kisugárzása el fog jutni az osztályokra, a kórtermekbe, s a betegek érzik, a kintiek szíve dobog ebben az ajándékban – vallja.

A kft. munkatársai és a Debreceni Advent árusai által felajánlott adományokkal és termékekkel köszönték meg a kórház dolgozóinak áldozatos munkáját. Több száz csomag kézműves hús, sajt, kávé- és teatermék, kalács, Debrecen bejglije és kenyere, illetve termelői méz és torma gyűlt össze, melyet szintén ezen alkalmon adták át.

Kovács Csilla, a kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának főorvosa a dolgozók köszönetét fejezte ki.

„Úgy gondolom, a Kenézy-kórház dolgozói emberfeletti munkát végeznek szeptember óta, és nem tudjuk még, hol a vége. Nagyon reméljük, ha ránéznek erre a szívre, akkor tovább fogják tudni csinálni ezt a munkát, ami minden nap nagyon nagy erőfeszítést igényel minden egyes dolgozótól”

- fogalmazott a főorvos.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában