olvasói panaszok

2020.11.26. 19:51

Parkolás: nem tudják kompenzálni a bérleteseket

Az ingyenes használat miatt zsúfoltabbá váltak a parkolók.

Fotó: illusztráció / Napló-archív

Mióta a járványügyi helyzet miatt ingyenessé vált a parkolás Debrecenben a felszíni parkolókban, valamint a DV Parking Kft. által üzemeltetett mélygarázsokat és a Jászai téri Városközpont parkolót is díjmentesen használhatják az autósok este 19 és reggel 7 óra között, olvasóink közül többen arra panaszkodnak, hogy nehezen találnak parkolóhelyet.

A bérlettel rendelkezők továbbá azt is nehezményezik, hogy míg mások az életbe lépett kormányrendelet értelmében díjmentesen vehetik igénybe a parkolókat, addig ők „feleslegesen” fizettek a bérletért. – Az ingyenes parkolást a kormányzat rendelte el az egészségünk védelme érdekében, ebben a vis maior helyzetben nincs lehetőségünk kompenzációt fizetni bérletes ügyfeleinknek – tájékoztatta a Naplót a DV Parking Kft. – A parkolóbérlettel rendelkező autósok ugyanúgy parkolhatnak, mint a korlátozások bevezetése előtt. Ismert előttünk is, hogy az ingyenesség miatt zsúfoltabbak a parkolók és nehezebb szabad helyet találni. Azt azonban, hogy mindenkor van szabad hely, normál időszakban sem tudja garantálni a DV Parking Kft – közölték.

Jelenleg mindez több mint 3500 (859 darab teljes értékű, és 2695 darab lakossági) bérlettel rendelkező autóst érint.

Megtudtuk, a belvároshoz közel eső parkolóhelyek 80-100 százalékban kihasználtak napközben. Vannak időszakok amikor az autósok csak hosszú keresgélés után találnak parkolóhelyet. A mostani helyzetben pedig csak a mélygarázsokba vesznek bérleteket.

VK

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/dijmentesek-de-zsufoltak-a-parkolok-varosszerte-4506127/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában