közös projekt

2020.11.13. 17:51

Jövő év júliusára felépül a mentőállomás

Sajtótájékoztatón mutatták be a létesítendő mentőállomást a nyírségi kisvárosban.

Huszonöt éve készültünk erre a pillanatra, hogy elkezdődjön Nyíradonyban a mentőállomás építése – ezekkel a szavakkal kezdte beszédét Tasó László országgyűlési képviselő, aki abbeli meggyőződésének adott hangot, hogyha hamarabb létesül a sürgősségi ellátást segítő egészségügyi intézmény, több súlyos beteg maradt volna közöttük. Kiemelte, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter támogatásával, és az ő segítségével valósulhat meg a beruházás azzal a műszaki tartalommal, amellyel megtervezték.

Megelőző szűrések

Közös, határon átnyúló egészségügyi szolgáltatások minőségét javító pályázatot valósít meg Nyíradony város és a romániai Majtény község. A projektben több fejlesztés készül el a partnerek közösségeinek bevonásával, mindkét településen infrastruktúra fejlesztés történik és lehetőséget nyújtanak a magyarországi és romániai partner önkormányzatok és egészségügyi dolgozóinak tapasztalatcseréjére is.

– Városunkban a pályázat legfontosabb célja Nyíradony és térségében az egészségügyi szolgáltatások minőségének javítása. A pályázat eredményeként 255 millió forintból július végére megépül a 364 négyzetméter alapterületű mentőállomás épület – tájékoztatott Tasó Béla polgármester, majd hozzátette, hogy a projekt keretében tanulmány készül a helyi lakosság egészségügyi állapotának a felmérésére. Ebben egészségügyi preventív szűréseken, étkezési- és egészséges életviteli tanácsadásokon, előadásokon illetve sportnapon vehetnek részt az érdeklődők. Nyíradony ennek a több évtizedes tervnek a magvalósulásával egy újabb nagy lépést tett azon a jövőbe előre vezető úton, amelyre az itt élő emberek áldozatos munkájának köszönhetően rendeltetett – zárta gondolatait Tasó Béla.

Blascsák Kata

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában