Sötétség a Simonffyn

2020.10.22. 11:11

Hosszú órákra elment az áram a debreceni belvárosban

Áramszünet okozott bosszúságot a napokban.

20201017 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló Felbontott díszburkolat a Halközben.

Fotó: Matey István

Egy Simonffy utcán lakó olvasónk beszámolója szerint október 14-ről 15-re virradó éjszaka, éjjel fél 1-kor az áramkimaradás miatt hangosan vijjogó riasztók hangjára ébredtek a környéken élők.

Néhány órára visszatért az áram, majd hosszú órákra ismét elment.

Délután egyáltalán nem volt áram, a hűtők, fagyasztók elkezdtek leolvadni, az árammal fűtők fáztak, az emberek a lakásokban gyertyákkal világítottak. Az E.ON-tól azt a tájékoztatást kapták, hogy meghibásodott egy földkábel. A Hal közben késő délután hozzákezdtek a díszkövek felszedéséhez. Késő este kezdett helyreállni a szolgáltatás, előbb néhány lakásban, majd mindenütt – tudatta olvasónk.

Kétszer is kimentek

„Debrecenben a Simonffy utcában valóban földkábeles hiba lépett fel október 14-én este, melynek következtében voltak olyan ügyfeleink, akiknél folyamatos volt az energiaellátás, míg másoknál időnként megszakadt, és emiatt a riasztóberendezések is megszólaltak. A hiba bejelentését követően kollégáink azonnal a helyszínre siettek, és helyreállították az áramszolgáltatást még az este folyamán. Ennek ellenére éjszaka újabb üzemzavar lépett fel, így szerelő kollégáink visszamentek a helyszínre, és a csütörtök hajnali órákban újra elhárították a problémát. Azt is megállapították azonban, hogy a földkábelen további javítások szükségesek, ezért másnap kora reggel kollégáink egy műszeres autóval érkeztek a helyszínre, hogy megtalálják a hiba pontos helyét, ezért bontották fel a burkolatot. Kollégáink folyamatosan dolgoztak, és még aznap este kijavították a hibákat, azóta folyamatos és teljes körű az energiaellátás” – közölte érdeklődésünkre Patócs Renáta, az E.ON kiemelt vállalati kommunikációs szakértője, megköszönve az érintettek türelmét.

Fotó: Matey István

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában