Olvasói levél

2020.10.14. 17:30

Autók rongálják a Benedek téri parkot Debrecenben

A helyi rendelet egyértelműen tiltja a zöldterületen történő megállást.

Fotó: Vass Attila

Nincs elég parkolóhely egyes napszakokban a Benedek Elek Általános Iskolánál, sok autós a szemközti zöldterületet használja a fák között, amikor egyébként lenne szabad parkoló a környéken – jelezte szerkesztőségünknek egy Napló-olvasó.

Jelentős parkolási igény

Tervez-e az önkormányzat parkolókialakítást a Benedek téri iskolához, illetve tervezi-e lekeríteni a zöldterületet a megvédése érdekében az autósok által használt és rongált parknál? – kérdeztük a jelzés kapcsán az önkormányzattól. Ennek nyomán Keserű Zsuzsa, a polgármesteri kabinek sajtófőnöke tájékoztatott a hivatal álláspontjáról.

Válaszlevelük mindenekelőtt arra hívja fel a figyelmet, hogy a belvárosban, különösen a nagy forgalmat vonzó közintézmények környezetében jelentős parkolási igény tapasztalható. Parkolóhelyek a közúti forgalom biztosítása mellett a rendelkezésre álló burkolt felületeken korlátozott számban alakíthatók ki.

Új parkolóhelyek kialakítására csak a zöldterület csökkentésével van mód.

Fotó: Vass Attila

Tiltó tábla is lesz

A hivatal hangsúlyozta továbbá: a város közterületének tisztán tartásáról és a zöldterületek védelméről szóló 29/2010. (VII. 14.) önkormányzati rendelet egyértelműen tiltja a zöldterületen történő megállást. A szabálytalanul várakozókkal szemben a Debreceni Közterület Felügyelet jogosult intézkedni. A Napló kérdésére az önkormányzat azt is jelezte, hogy a tilalom hatályának megerősítéseként az érintett területre a megállást az útpadkán is tiltó táblát helyeztetnek ki.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában