aranyos kezdeményezés

2020.09.24. 21:07

Post-itekkel csempésznek kedvességet Debrecen különböző pontjaira

Debrecenben több helyen is feltűntek a közelmúltban színes cetlikre írt üzenetek.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

„Ha lámpát gyújtasz másnak, te is részese leszel a fénynek.” Ilyen és ehhez hasonló rejtélyes eredetű üzenetekre lehettek figyelmesek az elmúlt napokban a járókelők Debrecenben. A színes post-itekre írt idézeteket oszlopokon, kerítéseken fedezhették fel a szemfüles lakosok, akik nem voltak restek fotókat is készíteni azokról. Így, akik „élőben” nem is láthatták még, hamar szembetalálkozhattak ezzel a nagyszerű kezdeményezéssel a közösségi oldalakon.

Már egy mosolyért megéri

A Napló utánajárt, kik lehetnek e mögött a remek, megmosolyogtató akció mögött, ám az ötletgazdák leszögezték, arcukat és nevüket nem szeretnék vállalni, ugyanis nem ez a céljuk.

Megtudtuk, a csapatot egy 20-as éveikben járó barátnő páros alkotja, akik a Debreceni Egyetemen tanulnak pszichológia szakon.

Elmondták, az alapötletet Gulyás Lídia kedvesüzenetek Instagram-oldala adta, aki szintén üzeneteket helyez ki, csak ő Budapesten. – A mi projektünk annyiban másabb, hogy több cetlit ragasztunk ki, és egyszerűbben néznek ki, mert nem igazán értünk a kalligráfiához. De emellett az is ösztönzött, hogy szeretünk ilyen idézeteket olvasni, és úgy érezzük, ezek nekünk is segítenek, ezért szeretnénk másokkal is megosztani – árulták el a lányok. Az első cetlit szeptember 18-án ragasztották ki, és eddig körülbelül 30 üzenetet helyeztek már el városszerte. Ezek motiváló jellegű, boldogsággal, szerelemmel, önszeretettel kapcsolatos gondolatok. Mindig olyan idézetet választanak, amilyeneket ők is szívesen olvasnának, amik számukra is jelentést hordoznak, vagy amire nekik is szükségünk van, hogy olvassák.

Fotó: Instagram / uzeneted_erkezett

– Eddig többnyire pozitív visszajelzéseket kaptunk, sokaknak átjött a kezdeményezés lényege, de sokan félreértelmezik. A legextrémebb eddig az a kommentelő volt, aki a cetliket egy vallási csoportnak tulajdonította – válaszolták. S hogy mi a céljuk?

„Szeretnénk egy kis örömöt csempészni az emberek életébe, megmosolyogtatni őket, még ha csak pár másodpercre is. Néha csak egy ilyen véletlen üzenetre van szüksége az embereknek ahhoz, hogy valami mellett elhatározzák magukat vagy kitartsanak”

– mondták. Az Instagramon egyébiránt az uzeneted_erkezett oldalon nyerhetnek bepillantást az érdeklődők a lányok tevékenységébe.

" data-instgrm-version="12">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Üzenet szívtől szívig (@uzeneted_erkezett) által megosztott bejegyzés,

És habár nem színes cetlin, de álljon itt egy üzenet a lányoktól, amit mindenkinek címeznek:

„Legyünk egy kicsit kedvesebbek egymással, és mindig figyeljünk oda az apró dolgokra, mert bearanyozhatják a napjainkat, még ha az csak egy post-it is egy oszlopon.”

Vass Kata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában