türelmet kérnek

2020.09.23. 12:33

Hétfőtől szabad lesz az út a Vértesin, a Kishegyesin hamarosan kezdődnek a korlátozások

A Debrecen–Füzesabony (108-as számú) vasútvonal korszerűsítésének részeként a Vértesi úti szintbeni vasúti átjáró lezárását feloldják, a Kishegyesi úti vasúti átkelőhely pedig lezárásra kerül – közölte a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

20200512 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Illusztrációs képek a Vértesi úti vasúti átjáróról.

Fotó: Napló-archív

A Vértesi úti átjáróban a 2×1 sávos Vértesi utat, valamint az azzal párhuzamos járdaszakaszt a kétvágányú 100-as, valamint a kétvágányú 108-as számú vasútvonal keresztezi. 2020. május közepe óta dolgozott a kivitelező a 108-as számú vasútvonal vágánybővítésén. A munkálatok miatt az átjáró teljes zárására volt szükség. Az átjáró átépítése befejeződött, a korlátozást 2020. szeptember 28-án 6 órakor feloldják.

A Kishegyesi úti átjárónál a megnövekvő vasúti forgalom kiszolgálására új vágányt építenek, továbbá átépítik a vonalon található vasúti átjárókat, újakat építenek és változtatnak azok biztosítási módján. A munkálatok az átjáró lezárása mellett végezhetők, ezért a Kishegyesi úti vasúti átkelőhelyet tervezetten 2020. október 5. és 22. között lezárják – tudatta a NIF.

Ebben az időszakban a kivitelezéssel érintett vasúti átjáróban a gépjárműforgalom nem lesz lehetséges. Időszakosan, az építési folyamatok technológiája miatt a gyalogos átkelés sem lesz biztosított.

A kivitelezés alatt kérik a helyi lakosság és az arra közlekedők türelmét és megértését.

A fejlesztés nettó 50 398 637 761 forintból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában