szavazásértékelés

2020.09.07. 11:27

Eddig még kevesen próbálták a zöldbuszt, de sokakat érdekel, milyen lehet

Még alig kezdődött el a tesztidőszak, de sokan rácsodálkoznak már így is az vadonatúj járműre.

MP

Fotó: Napló-archív

Igen feltűnő jelenség az utóbbi napokban Debrecen útjain az a szürke, teljesen elektromos meghajtású autóbusz, amelyet szeptember 2. és 30. között ingyenesen próbálhatnak ki az utasok. A jármű menetrend szerinti járatként közlekedik a 3-as trolibuszjárat mellett a 11-es, a 19-es, a 22-es, a 24-es, a 25-ös, a 25Y-os, a 36-os és a 41-es autóbuszvonalakon is.

A tömegközlekedési eszközt természetesen mi is kipróbáltuk, hiszen hajtott a kíváncsiság, hogy milyen lehet vele az utazás. A saját tapasztalataink után pedig szerettük volna tudni azt is, hogy az olvasók felpattantak-e már rá.

A szavazóink két százaléka már birtokba is vette az új buszt, őket ugyanis nagyon hajtotta a kíváncsiság. Voksolóink 21 százalékának még nem volt alkalma rá, hogy kipróbálja, azonban mindenképpen szeretnének utazni rajta, érdekli őket, hogy milyen is lehet, ezért valamikor biztosan beiktatják majd az útitervükbe.

A olvasók több mint a fele, összesen 59 százalékuk viszont egyáltalán nem használja a debreceni tömegközlekedést, így a zöldbuszt sem próbálták ki. A maradék 18 százalékot pedig azok az emberek alkotják, akik azért nem ültek fel rá, mert a járat teljesen más útvonalon jár, mint amin ők eredetileg közlekednek, éppen ezért a tesztelést is kihagyják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában