közlekedés

2020.09.02. 16:21

Átalakítják a Leiningen utca és a Mikpércsi út csomópontját – fotókkal

Tervben van a Bem tér és Nyíl utca kereszteződésének átépítése is, ami jövőre veszi kezdetét.

Fotó: Matey István

A Leiningen utca és a Mikepércsi út szűk keresztmetszetű csomópontjában kapacitásbővítő fejlesztést valósítanak meg, az eddiginél gyorsabb, a közlekedési fennakadásoktól mentes forgalom elérése érdekében. A beruházásról a helyszínen többek között Papp László polgármester, Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese és Pósán László országgyűlési képviselő is beszélt szerda délután.

„Várospolitikánknak alapvető fontosságú az, hogy a lakosság által megfogalmazott észrevételeket beépítsük a városfejlesztési programba”

– nyilatkozta Papp László polgármester. – Arra reflektálunk főként, hogy az adott városban vagy városrészen milyen szükségletek és igények vannak jelen, mivel tudnánk jobbá, élhetőbbé tenni környezetünket – folytatta. – A beavatkozás, amire most itt sor kerül, kicsinek tűnik, azonban ez egy nagy volumenű fejlesztési láncolatnak az első eleme – tette hozzá.

Folyamatos átépítések

Több mint egy éve a magyar kormány elfogadott egy határozatot, amely a debreceni, szűk keresztmetszetű csomópontok átépítését foglalta magába. – A program keretében a kisebb elemekkel kezdtünk neki a munkálatoknak, hiszen ezek kevesebb időt vesznek igénybe – emelte ki a polgármester. – Egy külön jobbra kanyarodó sáv megépítése van folyamatban, ami lehetővé teszi a gyorsabb és biztonságosabb közlekedést. Az új Főnix-tervben indítottuk útjára a különböző csomópontok átépítését a városban, annak érdekében, hogy a gazdasági erősödésből fakadó forgalom kevésbé legyen bonyolult és képesek legyünk kezelni a kritikus szituációkat – részletezte. – Elsősorban állami érintettségű, nagyobb utak átépítéséről van szó. A déli városrész a debreceni közlekedési fejlesztéseknek az egyik súlypontja – jelentette ki.

Fotó: Matey István

Tervek megvalósítása

Papp László hangsúlyozta, hogy a 2030 program tartalmazza a 47-es főút kétszer két sávosítását, egészen a déli iparterület körforgalmáig, könnyítve ezáltal a közlekedők helyzetét. – Ez az egyik legforgalmasabb szakasz, és a Leiningen utca forgalma is indokolta azt, hogy a jobbra kanyarodó sávot megépítsük és elkészüljön – közölte. – Ezzel is azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy a város minden területére figyelünk, és ahol problémák vannak, ott igyekszünk a megoldást is hozzá társítani. Ahogy említettem, egy láncolatról van szó – fűzte hozzá. Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese hozzátette, hogy jelen esetben egy nagyon fontos csomagról beszélünk, és a nemzeti infrastruktúra fejlesztése akkor jó, ha a gerincben és a lokális elemekben is változást tud hozni. Kiemelte, hogy a most zajló fejlesztés egy 6+2-es elemű csomagnak a része, melynek a társadalmi haszna nagyobb, mivel ez a mobilitási igényeket elégítik ki. Pósán László országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a Leiningen utcai átalakítás abból a szempontból könnyebbséget jelent, hogy meggyorsítja a kifordulás lehetőségét.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában