fejlesztések várhatóak

2020.09.05. 12:13

A Hittudományi Egyetemen is felkészültek az újabb tanévre

Istentisztelettel kezdődő ünnepi tanévnyitó közgyűlést tartott a Debreceni Református Hittudományi Egyetem szombaton 10 órától a Debreceni Református Nagytemplomban.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

Dr. Fekete Károly püspök istentiszteletet tartott, majd ezt követően dr. Baráth Béla Levente, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora tanévnyitó beszéde hangzott el. – „Nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk” – tartja a közmondás, majd folytatta: – Az ebben megfogalmazódó igazság, egyetemi életünk hat hónappal ezelőtti átalakulása miatt különösen kiéleződik a számunkra. A világjárvány miatti korlátozások pár nap alatt eddig ismeretlen, új pályára sodortak bennünket. Tantermeink és egyéb közösségi tereink kényszerűen bezárultak a hallgatók előtt. A korábban fizikai jelenléteket igénylő istentiszteletek, tanulmányi és tudományos aktivitásokat távolsági oktatás, távülésezés váltotta fel: a virtuális jelenlété lett a főszerep – hangoztatta.

Gördülékenyebb oktatás

A rektor hangsúlyozta, az egyetemen az akadémiai élethez szervesen hozzátartozó alkalmak maradtak el a rendkívüli helyzet miatt.

„Az ismeretlen terepen nehézségek sorával találkoztunk, visszatekintve ezekre a hónapokra jó volt látni, hogy egyetemi polgáraink ilyen helyzetben is összetartottak és segítették egymást.”

– Fontosnak tartom, hogy a távolléti oktatás során szerzett tapasztalataink eredményeit hosszútávon beépítsük működésünkbe. Ennek során olyan gyakorlatokat kell kialakítanunk, ahol a digitális szervezés nem puszta kényszer, hanem valódi kompetencia és hatékonyság növelő eszközzé tud válni számunkra. A gördülékenyebb és hatékonyabb oktatás érdekében szükséges fejlesztenünk a digitális oktatást segítő információs rendszereinket. Ezekre aktuálisan azért is szükség van, mert a járványhelyzet alakulása jelenleg is bizonytalanságra ad okot, fel kell készülni, ha esedékes lesz, akkor időkiesés nélkül átállhassunk a távoktatásra.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában