Tanszergyűjtés

2020.08.09. 09:04

Rászorulókon segítettek iskolakezdés előtt

Rendhagyó tanszergyűjtő eseményen jótékonykodhattak az adakozni vágyók.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Színes programok és verőfényes napsütés várta mindazokat, akik szombaton a délutáni órák folyamán ellátogattak a Dorkász Szolgálat Alapítvány rendhagyó tanszergyűjtő eseményére. Kicsikkel és nagyokkal egyaránt lehetett találkozni a Sesztina Galéria előtt, ahol számos stand várta az érdeklődőket, adományozókat. Az alapítvány rendszeresen szervez hasonló gyűjtéseket rászorulók részére, azonban tanszergyűjtő akcióra nem volt még példa, ez az első efféle összefogás. Az alapítvány azoknak a családoknak rendezett gyűjtést, akiket már egyébként is különböző szervezeteken keresztül támogat, ez pontosan 200 családot, 329 gyermeket jelent. A rendhagyó családi napon befolyt bevétel egészét tanszerek vásárlására fordítják.

Kézzel készült termékek

Két debreceni vállalkozás is csatlakozott az akcióhoz, az ő jóvoltukból az aznapi ételfogyasztás bevételeit is a tanszeradományokra fordítja az alapítvány. Az eseményen szappanokat, könyveket, különböző kézzel készült termékeket tudtak megvásárolni azok, akik szerettek volna hozzájárulni a jótékonykodáshoz. Miskolczy Zsuzsanna, a Dorkász Szolgálat Alapítvány programszervezője a Naplónak elmondta, akik megértik, akikhez eljut az alapítvány üzenete, azok adakoznak is. – Próbálunk minél több embert elérni, hiszen csak úgy lehet segíteni a hátrányos helyzetben élőkön, ha az emberek összefognak. Jelenleg a legalapvetőbb dolgokat vesszük meg a gyerekeknek, az alap tanszercsomagot körülbelül 3 ezer forintból töltjük meg – mondta.

Programdús délután

Az igazi nyári délutánon biztosan nem fognak unatkozni a gyerekek, hiszen egymást követik a színes programok. A finomságok kóstolgatása utána arcfestésen vehettek részt a gyerkőcök, és persze a csillámtetoválás sem maradhatott el azoknál, akik kicsit bevállalósabbak. Nemcsak kinti programok várták a kíváncsiskodókat, a galériában egy holland művészetterapeuta tartott művészetterápiás foglalkozást gyerekeknek és felnőtteknek is. – Nagyon jól érezzük magunkat, igazán jó kezdeményezésnek tartom a tanszergyűjtést, hiszen minden gyermek megérdemli, hogy az alapvető tanszerei meglegyenek iskolakezdéskor. Nem lehet könnyű a hátrányos helyzetű szülőknek, ezért is vagyok itt, hogy nekik segítsek, édesanyaként tudom, mennyire fontos, hogy egy anya boldognak tudja gyermekét. Örülök, hogy ilyen sokan megfordultak az eseményen, bízom benne, hogy nem az utolsó tanszergyűjtő rendezvényen veszek részt, mert ez egy szuper ötlet – hangsúlyozta Krisztina, a kétgyermekes édesanya.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában