Jegyzet

2020.08.24. 11:09

Lumpen kisebbség

Van úgy, hogy fél óra alatt szinte minden érintett sarkon látok olyanokat, akik emberi mivoltukból kivetkőzve, a szociális helyzetük ellenére Debrecen közepén is szégyentelenül és visszataszítóan viselkednek.

Közös ismertetőjük az ápolatlanság, az átható szag, a hangos káromkodás, a padok, buszvárók és más placcok elfoglalása, teleszemetelése, a kiadós alkoholfogyasztás és a kéregetés (akár tizenévesektől is). Ha éppen nem maguk alá ürítenek, akkor a legközelebbi bokorba. Mindez pedig, bárhol is vagyunk, nemcsak undorító és elborzasztó, hanem félelmet keltő és fertőzésveszélyes is. Ezek a férfiak és nők sajnos mindennaposan jelen vannak a városközpontban és más területen is.

Nem lenne szabad hagyni ezt. A többség normális, nyugodt és egészséges kiülésre, teraszozásra, korzózásra vágyik – nem arra, hogy még akkor is ilyen embereket kelljen kerülgetniük. Ezért ha kell, a felügyelők, rend­őrök is intézkedjenek gyakrabban, vagy akár legyen jogszabály-módosítás!

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában