augusztus 28. a határidő

2020.08.12. 16:54

Építkeznek a Liget téri parkban, türelmet kérnek

A zöldterületi rekonstrukció eredményeként új sétány és bébijátszótér is készül.

Fotó: Kiss Annamarie

Két járdát és egy kis szabadtéri színpadot építettek néhány hete a csapókerti Liget téren, azonban a munkások levonulása után senki nem szállította el a törmelékeket, s ez balesetveszélyes az arra járók és a gyerekek számára – fogalmazta meg panaszát egy olvasónk a Naplónak küldött levelében.

Fotó: Kiss Annamarie

Sorait továbbítottuk a debreceni polgármesteri hivatalnak, amely a helyzet alapján írt válaszában mindenekelőtt arra emlékeztetett, hogy – a CLLD Helyi Akciócsoport gondozásában, a Közösségi terek fejlesztése projekt keretében – Debrecen területén három helyszínen, a Liget téren, a Kard utcán és a Somlyai utcán valósul meg a helyi közösségi terek kulturális, gazdasági, művészeti és közösségépítő fejlesztése. A Napló megtudta azt is, hogy

a beruházások helyi civil szervezetek és egyházak pályázati támogatásával, illetve kivitelezésében valósulnak meg augusztus 28-ig.

A táblák eltűnnek

Az egyes helyszíneken a kivitelező átvette a munkaterületeket, a projektek a Liget téren történő munkavégzéssel kezdődtek meg május 15-én. A területen végzendő munkálatok eredményeként rendezvényszínpadot és a parkon átvezető sétányt alakítanak ki, ugyanakkor a meglévő játszóteret kiegészítik bébijátszótérrel, valamint zöldterületi fejlesztések is lesznek. Ez utóbbiak része a meglévő parki bútorok felújítása, kiegészítése, a cserjék és fák gallyazása, ritkítás, ültetés és fűfelülvetés is, melyek bruttó 21,5 millió forint értékben valósulnak meg.

A hivatal válasza szerint jelenleg a Liget tér területe munkaterület, de az ezt jelző táblák sajnos a folyamatos pótlás ellenére is rendre eltűnnek. Kérik a lakosság megértését és türelmét az augusztus 28-i műszaki átadás lezárásáig.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában