Színes gyermekprogramok

2020.08.10. 09:04

Először szerveztek Erzsébet-tábort Hajdúsámsonban

Közösségépítés, művészeti nevelés, hagyományőrzés is szerepelt a programban.

Fotó: Dandé Melinda

Első alkalommal szervezhettek Erzsébet-tábort az ott élő gyerekeknek Hajdúsámsonban. A sikeres pályázatot a Nyíradonyi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ Hajdúsámsoni Család- és Gyermekjóléti Szolgálata adta be. A tábor július 27. és 31. között zajlott az intézmény új épültében. – A táborban a szabad levegőn eltöltött sportolással, mozgással egybekötött foglalkozások voltak, valamint a kultúra mint értékteremtő szabad­idő-eltöltés is előtérbe került – nyilatkozta Csőszné Szilágyi Erzsébet, az intézmény és egyben a tábor vezetője.

A szervezők színes programokkal készültek: helyet kapott a „Mentsétek meg Gordont” című bűnmegelőzési interaktív játék, Faludi Gabi üvegékszer-készítő az újrahasznosításról beszélt, volt dzsúdóbemutató, kirándulás Regéc várához, a gyerekek megismerkedtek a Déri Múzeumban zajló régészeti munkával, valamint ellátogattak a nagyhegyesi tájházhoz és a Kráter-tóhoz.

Dandé Melinda

Borítókép: Dandé Lászlóné, Csőszné Szilágyi Erzsébet, az intézmény dolgozói és a táborozó gyerekek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában