fotókkal

2020.08.22. 15:54

Díjmentes szűrésekkel várták a debrecenieket a Nagyerdőre

Az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvénysorozatra több százan voltak kíváncsiak a debreceni II. János Pál pápa téren, szombaton.

Fotó: Kiss Annamarie

Időpont-egyeztetés nélkül, ingyenesen vehetett részt bárki a Richter Egészségváros programban. Az egészségtudatos napon többek között lehetőség volt prosztataszűrésre, koleszterin- és vérnyomásmérésre, érszűkület-vizsgálatra, valamint bőr- és körömgombaszűrésre is. A rendezvény védnökei egyebek mellett olyan ismert emberek voltak, mint Szily Nóra, Jaksity Katalin vagy Radványi Dorottya.

Közös összefogással sikerülhet

Az esemény megnyitóján köszöntőbeszédében dr. Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet vezetője, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Egészségügyi és Szociális Bizottságának elnöke felhívta a figyelmet az esemény és a rendszeres ellenőrzés fontosságára. – Nagy örömünkre szolgál, hogy immár második alkalommal és 75. helyszínként találkozhatnak a Richter Egészségvárossal. Hogy igazán mekkora is ez a rendezvény, abból látszik, hogy hetvenöt helyszínen eddig 380 milliót költöttek erre a nagyon fontos és nemes célra – mondta el. Hozzátette:

meg kell értenünk, hogy szervezetünk egy csodálatos egész. Fontos a lélek és test kölcsönös egészsége, hiszen e nélkül nehéz elképzelni az életet.

Mile Attila Zoltán, a Richter Gedeon Nyrt. debreceni fióktelepének vezetője köszöntőjében kifejtette, hogy a részvénytársaság számára mindig kiemelt téma volt az egészségmegőrzés. – Nagyon jó látni, hogy ilyen szép számmal érkeztek érdeklődők az eseményre. A Richter Gedeon számára mindig is különösen fontos volt az egészségmegőrzés és jótékonykodás. Vállalatunk felállása óta már 119 éve folytatjuk ezt a hagyományt, melynek köszönhetően számos olyan programot indítottunk, mely által a társadalmi felelősségvállaláshoz hozzájárulhatunk – mondta Mile Attila Zoltán.

Adományoztak is

A részvétellel ugyanakkor nemcsak a saját egészségükért tehettek a rendezvényre látogatók, hanem egyúttal a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetet is támogatták. Ugyanis minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért 300 forint értékű adományponttal bővül a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 2 millió forintos alapadomány. A kitűzött adománycél egy defibrillátor és egy gyermekfogászati szék beszerzése volt.

GYT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában