koronavírus

2020.08.26. 14:56

Debreceni idősellátás: pozitív teszt egy dolgozónál és három lakónál

Jelenleg 5 fertőzött van a debreceni bentlakásos idősellátásban.

Fotó: Matey István

A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, augusztus 19-én derült ki egy bentlakóról, hogy pozitív tesztet produkált. Ezt követően lépett életbe az ezzel kapcsolatos protokoll. – Korábban már elrendeltünk egy intézményelhagyási és látogatási tilalmat augusztus 14-én – hangsúlyozta Papp László, Debrecen polgármestere. Hozzátette, ekkor nem megbetegedés gyanúja miatt történt a szigorítás, hanem az országban és városban érzékelhető esetszámok miatt. Az augusztus 19-i eset után kezdeményezte a város a teljes körű szűrést az általa fenntartott Pallagi úti idősotthonban, valamint a Szávay Gyula utcai idősek házában.

Jól vannak

A szűrés augusztus 23-án megtörtént, összesen 405 vizsgálatot végeztek el a bentlakókon és az ott dolgozókon. Egy dolgozó, valamint három ellátott tesztje lett pozitív. – Azon bentlakók, akik ezen személyekkel érintkeztek, azonnal izolációs részlegbe kerültek – emelte ki Papp László. Hozzáfűzte, az intézményi dolgozó jelenleg otthon van, és teljesen tünetmentes. A további 4 pozitív teszttel rendelkező ellátott a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Részlegén van elhelyezve.

„Mindenki jól van, kritikus helyzet senkinél nincs”

– hangsúlyozta a polgármester. Az augusztus 14-i intézkedések továbbra is fenn lesznek tartva, valamint a teszteket két héten belül újra el fogják végezni.

GCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában