kiradírozzák a különbségeket

2020.08.18. 15:28

Augusztus végéig még gyűjtik a tanszereket

Az MRSZ tanszergyűjtő esélyegyenlőségi akciója augusztus 31-ig tart.

Fotó: Kiss Annamarie

A Magyar Református Szeretetszolgálat július közepén hirdette meg a Radírozzuk ki a különbségeket című tanszergyűjtő akcióját. Az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket és a pénzadományokat augusztus 31-ig juttathatják el a segíteni vágyók a szolgálathoz.

Pénzzel is támogathat

– Az idei akció különleges elnevezést visel, amit azért tartottunk fontosnak, mert szeretnénk, ha minden gyerek egyforma esélyekkel kezdhetné meg a tanévet. Ha egy gyerek azt látja, hogy rajta kívül minden társa új felszereléssel érkezik szeptember elején az iskolába, akkor valószínűleg rossz érzéssel kezdi meg a tanévet. Szeretnénk, ha egyforma esélyekkel indulna el minden fiatal a tudásszerzés útján – mondta el a Naplónak Oláh István a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke. Kitért arra is, hogy ebben az évben nem csak a tárgyi adományok kerültek fókuszba.

Fotó: Kiss Annamarie

– A koronavírus-veszélyhelyzet miatt változásokat vezettünk az idei tanszergyűjtés menetébe. Mivel a járvány most is közöttünk van, nemcsak tárgyi adományokkal lehet segíteni, hanem pénzbeli segítségnyújtásra is lehetőséget biztosítunk. Már tavasszal megmutatkozott, hogy sok családnak nehézséget okozott a digitális tanrendhez igazodás. A tanszergyűjtés alatt befolyó pénzadományból az alapítvány digitális eszközök vásárlásával tudja segíteni a rászorulókat abban az esetben, ha a normál keretek között kezdődő tanév idején mégis át kell állni online oktatásra. Emellett a támogatás menetét megkönnyítve, a személyes távolságtartásnak lehetőséget biztosítva az adományozás folyamatában is vezettünk be új lehetőségeket. A felajánlásokat online is el lehet juttatni a szolgálathoz, honlapon keresztül, bankszámlára utalással, valamint az 1358-as központi telefonszámon támogathatják a szeretetszolgálat munkáját, rászoruló embertársainkat a segíteni vágyók – részletezte Oláh István.

A Magyar Református Szeretetszolgálat nem csak a hazánkban elő rászorulókra gondol az adománygyűjtés kapcsán. – Természetbeli felajánlást most nehezen vagy egyáltalán nem lehet eljuttatni külföldre, emiatt úgy döntöttünk, hogy pénzbeli támogatást juttatunk el a határon túli gyülekezeteknek, iskoláknak, hogy ezzel segítsük az ott élő családokat a tanévkezdésben – tette hozzá.

Fotó: Kiss Annamarie

Több száz gyereknek

Az MRSZ célja, hogy országos szinten mintegy ötszáz gyermeknek, Debrecenben pedig száz családnak nyújtsanak támogatást az iskolakezdésben. – Abból tudunk adni, amit hozzánk eljuttatnak, így a jó szándékú civilek mellett a vállalkozások támogatására is számítunk – hangsúlyozta a kuratórium elnöke.

Bucsi Bernadett Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában