Helyzetjelentés

2020.08.21. 14:00

A virágkarnevál után se néptelen Debrecen

A vírushelyzet miatt az eddigiektől teljesen másként rendezték meg a Debreceni Virágkarnevált, amely immár az 51. volt a sorban. A péntek déli sétánkon arra voltunk kíváncsiak, hogy elnéptelenedett-e a cívisváros központja az augusztus 20-i nagy rendezvények végeztével.

Fotó: Vass Attila

Dacára a visszatért hőségnek, a Kossuth téren és a környékén meglepően sok ember jött-ment, s a beszélgetéseik közben idegen szavakat is hallhattunk. Nem lehetett nem észrevenni azt sem, hogy a Nagytemplom előtti placcon serény és látványos munka zajlik: Debrecen következő kiemelt eseményének, a szerdán kezdődő 3x3-as kosárlabdaversenyeknek az előkészületei.

A szomszédos sétányon, a püspöki palota előtt még tart a kirakodóvásár (borítóképünkön), ahol többek között könyvek, ajándéktárgyak, sőt húsevő növények is kaphatók. Szintén működött még a Rózsa utcában és a Városháza előtt a népművészeti egyesület vására, amelyben például kalapok, kulcstartók és mézeskalácsok is beszerezhetők. Az előbbi forgatag szombat estig látogatható, a Hatvan utca torkolatában található program pedig vasárnap estig.

Kézműves termékek kaphatók a Rózsa utcán | Fotó: Vass Attila

A mostani fesztivál is tetszett

A pénteki körutunkon korzózók, nézelődők töltötték meg a Déri teret és az Emlékkertet is. Az üvegpiramis hosszú idő után újra nyitva van, és ismét megtekinthető az abban kialakított helytörténeti és Nagytemplom-históriás kiállítás.

Árusok a Rózsa utca és a Piac utca sarkán | Fotó: Vass Attila

Emberekkel beszélgetve nem mellékesen olyan meglepő vélekedést is hallhattunk, amely szerint a mostani formájában sokkal jobb volt a virágkarnevál. Indoklásként azt hozták fel, hogy nem kellett lelátójegyet venni, a virágkocsik pedig élvezetesebben megtekinthetők voltak, mint korábban.

Fotó: Kiss Annamarie

A virágkocsikat pénteken már a Nagyerdőn lehetett megtekinteni.

Fotó: Kiss Annamarie

VA

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában