sokan éltek vele

2020.08.28. 08:16

A szűrés és a kormányablak is házhoz jött Pocsajban

A megyében Pocsaj volt az a kistelepülés, ahová buszon érkezett az okmányiroda és a szűrővizsgálat.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A helyi közösségi ház előtt a pocsaji lakosok a minap több olyan ingyenes szolgáltatást is igénybe vehettek, amelyért a járási központba kellett volna elutazniuk. A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal szervezésében kormányablakbusz is szolgálatot teljesített a településen. Nagy volt az érdeklődés: többek között személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, jogosítvánnyal, útlevéllel kapcsolatos ügyek intézésében is segítettek a kormányhivatal munkatársai.

Az egészségügyi szűrővizsgálatokat is szűrőbuszokban végezték:

a két nap alatt közel százötvenen vettek részt a szűréseken.

Lehetőség volt szív- és érrendszeri kockázatok szűrésére, vastagbélszűrésre, életmód-tanácsadásra, általános állapotfelmérésre, méhnyakszűrésre.

– A megyében az első hely volt Pocsaj, ahol erre lehetőség nyílt, és láthatóan sokan is éltek vele. Sok embernek segítséget nyújtottak így, mivel a szolgáltatások helybe jöttek, és nem kellett utazniuk, hogy okmányaikkal kapcsolatos ügyeiket intézhessék – tájékoztatta a Naplót Szőllősi Roland polgármester.

Nagyné Kelemen Mónika

Borítókép: dr. Major Dávid (balról) vérnyomást mér Baráth Gábor parókus atyának

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában