egyház

2020.07.07. 07:49

Másfél évtizedig szolgálta a várost a sámsoni lelkipásztor

Elköszönő istentiszteletet tartottak a református templomban nagytiszteletű Lovász Krisztiánnak.

Fotó: Hajdúsámsoni Református Egyházközség

Lovász Krisztián lelkipásztor 15 évet szolgált a Hajdúsámsoni Református Egyházközségben. A Nagytemplom beosztott lelki szolgálatából 2005-ben érkezett a városba fiatalos lendülettel és látásmóddal. Az első néhány év legnagyobb feladatának a tanítást tartotta, majd számtalan újítás, változás vette kezdetét. Összefogta az ifjúságot, nyári táborokat, kirándulásokat, bibliakört szervezett, de nem csak a fiatalokat, az időseket is támogatta, megalakította a Reformátusok Idősek Klubját. Egyik legnagyobb eredményeként könyvelhető el a Nappali Ellátó Szociális Intézmény és Házi Segítségnyújtás Szolgálata; ez mérföldkő lett a település életében. Megalapította a Vakációs Bibliahetet, amely a kicsik számára a nyár központi részévé vált, és a megyében is elismert lett. Útjára indította a gyülekezeti újságot, a Glóriát. Szívügyének tekintette a templom renoválását, kitartásának köszönhetően felújították a templomtornyot és a templomhajót.

A búcsú-istentiszteletet ő maga tartotta. Csigéné Zsadányi Mariann alpolgármester tolmácsolta a polgármester, Antal Szabolcs köszönőszavait:

„Hála és köszönet Lovász Krisztiánnak a 15 évért! Hajdúsámsonnak egy tettre kész, igaz lelkipásztora volt hosszú éveken át, kit szívünkben megőrzünk”

– hangzott el. Ezt követően búcsúzott a művelődési ház, a gyülekezet kórusa, a fiatalok és bibliaköre, a presbitérium és a gondnok. Családja végig támogatta szolgálatát, Lőrinc fia saját versét is felolvasta az ünnepi alkalmon. Ajándék nélkül nem engedték el Krisztiánt, a felújított templomot ábrázoló olajfestményt és egy ékszerkollekciót kapott emlékül.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában