Művelődjünk itthon!

2020.07.01. 16:04

A Méliusz igazgatója a nemzeti konzultációról

Dr. Kovács Béla Lóránt, a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatója ritkán utazik külföldre.

Dr. Kovács Béla Lóránt egyetértett a kezdeményezéssel, hogy egy nemzeti konzultáció keretein belül az állam kikérje az állampolgárok véleményét a teendőkkel kapcsolatban egy újabb vírushullám esetén. – Szükségesnek tartom, hogy egy ilyen súlyú ügyben véleményt mondjon mindenki – nyilatkozta a Napló kérdésére az igazgató. – A munkahelyvédő és -teremtő programra kitérő kérdés kiemelt fontosságú, mivel intézményvezetőként tudom, hogy nemcsak a magánemberek számára fontos a munkahely biztonsága, hanem a munkáltatónak is, mivel minden cég lelke a munkavállaló – részletezte.

„Minél nagyobb biztonságban vannak a dolgozók, annál jobban tud működni a cég”

– tette hozzá.

Fotó: Napló-archív

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatója elmondta, hogy családjával rendszeresen Magyarországon belül utaznak, ami azért fontos, mert sokan nincsenek tudatában annak, hogy a környezetükben milyen gyönyörű helyek vannak. – Rengetegen nem tudnak megnevezni egy fontosabb kastélyt az élőhelyük közvetlen közelében sem. Fontos megismerni az országunk által nyújtott szépségeket, ezért is kellene népszerűsíteni a hazai turizmust, ami munkahelyeket is teremtene itthon – fűzte hozzá. – A magyar vállalatokat meg kell védeni a külföldi felvásárlásoktól. Egy külföldi számára nem lesz kérdés az, hogy utcára tegyen egy magyar munkavállalót, míg egy hazai munkaadó kevésbé fogja ezt megtenni, hiszen számolnia kell saját környezetében ennek következményeivel – nyilvánította ki a véleményét dr. Kovács Béla Lóránt.

VKF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában