hírmorzsák

2020.07.17. 14:23

A gyermekeknek építik a jövőt Hajdú-Biharban

Számos nyári programlehetőséggel várják a legkisebbeket a megye több településén, Püspökladányban végre megépülhet a tanuszoda, Monostorpályi ingyenes wifi-hozzáférést a község több pontján.

Fotó: Városháza-archív

Napirenden a tanuszodaépítés

Megkezdődtek a szakmai, technikai egyeztetések a Püspökladányi Tanuszoda építésével kapcsolatosan – adta hírül Bodó Sándor országgyűlési képviselő, államtitkár a közösségi oldalán. Mint arról a Napló korábban már írt, a város régóta szeretne egy tanuszodát, kezdetben úgy volt, hogy az országban az elsők között épülhet ilyen létesítmény Püspökladányban.

Vendégségben a Városházán

Tégláson több mint 20 tábor lesz a nyáron. A gyermekeket a legváltozatosabb programmal várják a szervezők. A napokban egyebek mellet slambucfőzésen vehettek részt a táborozók, továbbá Szabó Csaba polgármester látta vendégül őket a polgármesteri hivatalban, ahol a diákok megtekinthették az ott folyó munkát.

Fotó: Városháza-archív

Szabadtéri filmnézés, napközis tábor Komádiban

Kertmoziba várja a város lakóit a komádi közösségi ház. Július 25-én és 26-án, valamint augusztus 1-én és 2-án, tehát szombati és vasárnapi napokon 19 órakor kezdődnek a filmvetítések a Hősök terén. Rossz időjárás esetén a filmvetítésre a közösségi ház nagytermében kerül sor. A filmek a vetítési napok sorrendjében: Nyúl Péter, Mágnás Miska, A dzsungel könyve, Bohém rapszódia.

Igencsak változatos programokkal várta a nyári napközis táborának résztvevőit a Barsi Dénes Általános Iskola. A diákok a sok-sok játék mellett egyebek között ellátogattak egy mezőgazdasági vállalkozásba, kerékpártúrán vettek részt, lementek a Körös partjára, fagyiztak, játszóteret látogattak, rajzoltak és papírt hajtogattak.

Fotó: Városháza-archív

Ingyenes, gyors internet

Monostorpályi is csatlakozott ahhoz a rendszerhez, amely Európában ingyenes wifi-hozzáférést biztosít a polgárok számára nyilvános helyeken. A sikeres pályázat után befejeződött a kapcsolatot biztosító eszközök telepítése. A faluban a Petőfi téren, a művelődési házban, a gondozási központban, az óvodában, a könyvtárban, a rendezvény és vásártéren, valamint a Tubus téren lehet ingyen internetezni.

KZS, HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában