Felsőoktatás

2020.06.30. 16:20

Átvette megbízását a DEHÖK új elnöke

Átvette a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának (DEHÖK) vezetését Csont István, aki a négy év regnálás után leköszönő Bognár István Ádámot váltja a vezetői poszton. A keddi eseményen a kiemelkedő munkáért járó elismeréseket is átadtak.

Fotó: unideb.hu

A DEHÖK ünnepi közgyűlésének kedden a Főépület aulája adott otthont. Az eseményen egyetemi, kari vezetők, professzorok és a hallgatóság képviselőinek jelenlétében vette át az elnöki tisztséget szimbolizáló jelképeket – hallgatói talárt és bélyegzőt – Csont István, aki az előző években elnökhelyettesként segítette Bognár István Ádám munkáját a hallgatói szervezet élén – olvasható a Debreceni Egyetem honlapján.

„Feledhetetlen marad az együtt töltött idő, a munkánk során elért sikerek, a megvívott harcok, küzdelmek, a közös élmények, vagyis mindaz, ami az egyetemi éveket jelenti számomra”

– fogalmazott köszöntőjében a búcsúzó elnök. Bognár István Ádám hangsúlyozta: nehéz lenne az eredményeket felsorolni, de bízik abban, hogy az elmúlt években sikerült elérni a kitűzött célokat.

A Zeneművészeti Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke zongorajátékával, Claude Debussy művével köszönt el az elnöktől. Ezt követően adták át a hallgatókért végzett kiemelkedő munkáért járó elismeréseket, valamint emléklapokat az egyetemi vezetőknek és a kari HÖK-elnököknek.

„Sok munkával telt az elmúlt négy esztendő, több mint ezer rendezvény, gólyatáborok, beiskolázási hét, szakmai és szabadidős programok kötődik a Hallgatói Önkormányzathoz, amelynek fiatalos, lendületes új arculatát is sikerült közösen kialakítanunk”

– idézte fel a volt elnök vezette DEHÖK eredményeit Csont István.

Az új elnök beszédében ígéretet tett arra, hogy a legnagyobb hatékonysággal folytatva a munkát halad tovább az eddigi úton.

Bács Zoltán kancellár | Fotó: unideb.hu

– A DEHÖK fontos a Debreceni Egyetem életében, és az is fontos, hogy mindig olyan elnöke volt a szervezetnek, akivel jó volt a közös célok elérésén munkálkodni – fogalmazott üdvözlő beszédében Bács Zoltán. A Debreceni Egyetem kancellárja kiemelte: olyan eredmények születtek, olyan eseményeket szervezett az intézmény a HÖK közreműködésével – példaként a yoUDay-t említve – amelyek jó hírünket viszik a nagyvilágban.

Csont István DEHÖK elnöki megbízása két évre szól.

A Hallgatói Önkormányzat kitüntetettjei

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának küldöttgyűlése által alapított „Pro Auditoribus Universitatis Debreceniensis” Díjat vehette át az egyetem hallgatóinak érdekében tartós és kimagasló tevékenységéért, az egyetem oktatói és hallgatói közötti kapcsolatok elmélyítéséért:

  • Arnóczki Tamás, az IK HÖK korábbi elnöke, a DEHÖK leköszönő alelnöke és
  • Bajusz Bernadett, a KFSZB elnöke, a DEHÖK titkárságvezetője
  • Alma Mater Emlékérem kitüntetésben részesült több éven keresztül végzett kiemelkedő szakmai tevékenységért:

  • Vasadi Mihály, a DEHÖK kommunikációért felelős elnöki megbízottja
  • Sánta János, a DEHÖK Sportiroda vezetője
  • Discipuli Pro Universitate Díjat vehetett át a tanulmányi követelmények teljesítése mellett a hallgatói öntevékenység szervezésében elért jelentős eredményéért:

  • Bács Bence András, a DEHÖK marketing ügyekért felelős elnöki megbízottja
  • Macskin László a DEHÖK rendezvényekért felelős elnöki megbízottja
  • A borítóképen: Csont István

    Kapcsolódó cikk:

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában