Közgyűlés

2020.06.30. 19:08

Óvodavezetőkről és színházfelújításról is döntenek a képviselők

A tűzoltóság éves beszámolója, valamint a művelődési központ átszervezése is szerepel az előterjesztésekben.

Fotó: Napló-archív

Többek között a Debreceni Hivatásos Tűzoltó­parancsnokság 2019. évi tevékenységéről szóló beszámolója kerül a képviselők elé a július 2-ai közgyűlésen.

A Debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság a Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltség alárendeltségében működik, az illetékességi területén lévő katasztrófavédelmi őrsökkel közösen 36 település tűzvédelmi feladatait biztosítja, így többek között Debrecenét is. 2019-ben elsődlegesen a szabadtéri, valamint az otthon jellegű létesítményekben keletkezett tűzesetek, továbbá a viharkárokkal és közúti balesetekkel összefüggésben végrehajtott műszaki mentések voltak a legmeghatározóbb területek.

A katasztrófavédelem helyi tűzoltó egységei 2019-ben 102 embert mentettek meg a tűzesetek, műszaki mentések helyszínén történő beavatkozásaik során

– áll a beszámolóban.

A debreceni tűzoltóság működési területén tavaly összesen 2363 esetben történt vonulás, melyek a jelzés alapján 1182 tűzesethez és 1181 műszaki mentéshez történtek. A beavatkozást igénylő események 99 százaléka a legalacsonyabb riasztási fokozatú volt, a téves jelzések 2018-hoz képest 4 százalékkal emelkedtek. A tüzek túlnyomó többsége (267 eset) szabad területen keletkezett a száraz időjárás következtében. 34 alkalommal panelépületben volt tűz, kéménytűznél 30 esetben kellett beavatkozni.

Kötelezettséget vállalnak

Várhatóan döntenek majd a Százszorszép Óvoda, a Szivárvány Óvoda és a Táncsics Mihály Utcai Óvoda magasabb vezetőjének megbízásáról, mindhárom posztra egy-egy jelentkező van.

Egy előterjesztés szerint jelentősen átszervezik a közművelődési és a könyvtári feladatok ellátását. Ez elsősorban a Debreceni Művelődési Központot érinti: a tervezet jelentősen átstrukturálja az intézmény szervezetét, egyelőre az általa ellátott közfeladatok átadása nélkül, majd később azzal együtt. 2020. november 1-től hajtanák végre az átalakítást.

Előzetes kötelezettséget vállalhat az önkormányzat a Debreceni Csokonai Nemzeti Színház felújítása és a Latinovits Színház belső kialakításához szükséges fedezet biztosítására a 2021. évi költségvetésében. Ennek kapcsán az előterjesztés azt közli, hogy a beruházások esetében közbeszerzési eljárás alapján a kivitelezési szerződések megkötése folyamatban van.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában