pünkösd

2020.06.01. 12:41

Kiadvánnyal készültek az ünnepre

Presbiteri tagok osztották meg gondolataikat a pünkösd jelentőségéről Körösszegapátiban.

 

Szabóné Kurucz Tímea a kiadvánnyal
Fotó: Vmirjáncki József

A település református lelkésznője, dr. Szabóné Kurucz Tímea meglepte a gyülekezetet: Pünkösd 2020 címmel a hívek egy részével közösen egy hírújságot szerkesztettek, melyet a pünkösdi ünnepi istentiszteleten adnak át az ott megjelenőknek.

A szép, színes, tizenkét oldalas kiadvány szerzői írnak a pünkösd jelentőségéről. Különösen fontos ez napjainkban, amikor elmaradtak az ünnepre való felkészülés eseményei. Presbiteri tagok osztják meg gondolataikat az őket megszólító ünnep jelentőségéről, benyomásokról, emlékekről, élményekről. Nem maradt el a kiadványból egy történeti visszaemlékezés sem, mely a település régi pünkösdi eseményeit eleveníti fel fotókkal illusztrálva; ezeket a községben működő református, ortodox és baptista egyházak hívei tartották.

Ebben az évben az egyházak pünkösdi rendezvényei részben elmaradnak, így a most megszerkesztett kiadványt szívesen olvassák az ünnepek közeledtével és alatt a településen élő hívek, legyenek azok reformátusok, ortodoxok vagy baptisták.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában