létszámkorlát nélkül

2020.05.28. 10:56

Újra kinyitottak az újfalui óvodák

Fokozott figyelemmel és óvatossággal, de teljes kapacitáson működnek a kisgyerekeket ellátó intézmények.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

A berettyóújfalui Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde intézményeibe az elmúlt hetekben átlagosan 45 gyermek járt naponta, azonban a május 25-i újranyitással már 175 gyermeket fogadtak az óvodák városszerte. Az intézmények a veszélyhelyzet előtti, szokásos rendre álltak vissza.

A bölcsődei tagintézmény reggel fél héttől, az óvodák pedig 6 óra 45 perctől 17 óráig tudják fogadni a kisgyermekeket. A beléptetés hétfőtől már nem a szokásos menetrend szerint zajlik, hiszen a bejáratnál fertőtlenítő lábtörlés, kézfertőtlenítés és infrasugaras lázmérés után léphetnek be a gyermekek. Az óvoda területén a szülők kizárólag szájmaszkban tartózkodhatnak, és megkérnek mindenkit, hogy csak egy kísérő vigye óvodába a gyermeket, ezzel elkerülve a tumultust.

Nyáron is nyitva

Az óvodákban fokozottan ügyelnek arra, hogy minél többet legyenek az ovisok szabad levegőn, a játékokat és a használati eszközöket rendszeresen fertőtlenítik, az alvás időszakában pedig arra is nagy figyelmet fordítanak, hogy az ágyak kellő távolságban legyenek egymástól.

Az intézmények nyitvatartási ideje is változik, hiszen az óvodák egész nyáron nyitva tartanak majd, csak két hétre zárnak be felújítási és karbantartási munkálatok miatt. A bölcsőde zárva lesz augusztus 17-től augusztus 28-ig, az óvodák augusztus 3-tól 14-ig.

Az óvodákban az intézményi férőhelyek maximálisan kihasználhatóak, tehát semmilyen létszámbeli korlátozás nincs már érvényben. Az óvodapedagógusok a járványhelyzetre tekintettel szigorúan végzik az alapos kézmosást, a kisgyermekkel pedig megtanítják a helyes kézmosás alapszabályait.

Kogyilláné H. Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában