fotókkal

2020.05.05. 10:22

Papír, toll és szájmaszk: ezt hozta az idei matekérettségi

Háromszögek, függvények és gráfok ellen vették fel a kesztyűt a diákok.

Országszerte, így Debrecenben is megkezdődtek kedden a matematika írásbeli érettségik. Az MTI képeket is közölt a vizsgákról, fotóriportereik délelőtt az Ady- és a Fazekas-gimnáziumba látogattak el.

Mint azt a távirati iroda is leszögezi, matematikából középszinten 65 630-an, emelt szinten 4892-en érettségiznek. A koronavírus-járvány miatt a tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat, valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak kesztyűt is biztosítanak.

Az Eduline cikke szerint a középszinten vizsgázók két feladatsort kaptak: az első 10-12 feladatot tartalmaz, amely alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzi. Mint írják,

idén ebben a vizsgarészben előkerülnek a gráfok, függvények, kördiagramok és a módusz-, illetve mediánszámítás. De kaptak feladatot a diákok a háromszögek szögeiről és mértani sorozatokról is.

A középszintű matekérettségi második, hosszabb és összetettebb feladatokból álló részében valószínűség- és százalékszámítás, egyenletek és függvények is szerepeltek, tudatta a szakportál.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában