ki a zöldbe

2020.05.11. 14:38

Megnyitott az arborétum, látogathatók a Debrecen környéki kilátók

Az Erdőspusztai Bemutatóház viszont továbbra is zárva tart.

A NYÍRERDŐ Zrt. május 9-én megnyitotta a Debreceni Erdészet által fenntartott Erdőspusztai Arborétumot, amit a kormány által kihirdetett veszélyhelyzeti rendelkezéseknek megfelelően március közepén zárt be. Mától a Debrecen környéki, erdőgazdasági kilátók is látogathatók. Az arborétum területén levő Erdőspusztai Bemutatóház viszont továbbra is zárva tart, és a filagóriát sem lehet használni – tájékoztatott dr. Szalacsi Árpád vezérigazgató.

Az arborétumba lépéshez a bemutatóház teraszán lehet jegyet váltani, az épület mosdóit korlátozással lehet használni. A játszóteret igénybe lehet venni, a szalonnasütő- és főzőhelyeket viszont nem.

Az itteni, valamint a hármashegyi és a fancsikai kilátót is megnyitja a NYÍRERDŐ Zrt., egyszerre kettőnél viszont többen nem tartózkodhatnak egy-egy létesítményen.

A tudnivalókról információs táblák tájékoztatják a kirándulókat. Mindenkitől azt kérjük, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat – fogalmazott dr. Szalacsi Árpád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában