fotókkal

2020.05.25. 16:11

Lesz hová folynia az esővíznek a Tarján utcán

Itt is épül vízelvezető gerincvezeték.

Fotó: Kiss Annamarie

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatának részeként, önkormányzati segítséggel épül meg az a csapadékvíz-elvezető gerincvezeték, melynek segítségével az érintett szakaszokon élők mindennapjait segít megkönnyíteni a város.

Lakossági kérést teljesítve

Katona Erzsébet önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón fejezte ki örömét a projekttel kapcsolatban. – A helyiek külön kérésére készül el ez a gerincvezeték. Ezen a szakaszon nem volt korábban zártrendszerű csapadékvíz-elvezetés.

„A beruházásra négy hónap áll rendelkezésre, de – a kivitelezővel egyeztetve – amennyiben az időjárás megengedi, július végére szeretnénk, hogy elkészüljön, és minél hamarabb a lakosság rendelkezésére álljon majd”

– hangsúlyozta Katona Erzsébet a hétfői sajtótájékoztatón.

Környezetvédelmi szerep

A TOP Városi környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések pályázatának részeként épülhet meg az elvezető. A pályázat felhívása szerint a támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében kötelesek projektjük megvalósításával hozzájárulni az ember által létrehozott települési infrastruktúra, és az épített környezet védelméhez, illetve a kapott támogatáson felül önerőből kell finanszírozniuk a projektet. Katona Erzsébet kiemelte, a pályázatból befolyó összeg mellett az önkormányzat is támogatta a projektet. – A pályázat révén csaknem harminc millió forint jut a beruházásra, míg az önkormányzat további, mintegy húszmillió forinttal támogatja a megépítést. A kivitelezés értelmében kétszázhúsz méternyi gerincvezetéket fektetnek le a csapadékvíz-elvezetés céljából, a Tarján utcának Gyimes utca és Bognár Rezső utca közötti szakaszán – emelte ki az önkormányzati képviselő.

A kiépítés az Új Főnix Terv keretében zajlik.

A polgármesteri hivatal az ott lakókat és az arra közlekedőket is kéri, hogy a kivitelezés ideje alatt az ideiglenes forgalmi rendnek és a kihelyezett jelzéseknek megfelelően közlekedjenek.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában