besegít az önkormányzat

2020.05.12. 12:25

Ismét alma-, körte- és szilvafák Körösszegapátiban

Az idősek már nem tudják, a fiatalok pedig nem akarják gondozni az egykori kerteket.

Fotó: Vmirjáncki József

Évekkel ezelőtt nagy szolgálatot tettek a falu lakosainak a település közelében lévő kisföldek, s a valamivel távolabb elterülő szőlőskertek. Napjainkban e földek többsége parlagon, megműveletlenül hever. Az idős emberek már nem tudják megművelni, gondozni a területeket, a fiatalok pedig nem foglalkoznak vele. Azokat a növényeket, gyümölcsöket, amit régen bőven adtak ezek a földek, napjainkban már megvásárolják a boltokban.

A településen a helyi önkormányzat úgy döntött, hogy az elhanyagolt földeket, a zártkert programban megvásárolja, hasznosítja. A falu négy területet, összesen közel 3,5 ezer négyzetméter földet vásárolt meg, gyomtalanította, a vadkárok megelőzése érdekében körbekerítette, majd 200 darab szilva-, körte- és almafát ültetett el. A gyümölcsöskerthez vezető utat is javították. Az elültetett gyümölcsfákat a közfoglalkoztatottak gondozzák – közölte lapunkkal Tarsoly Attila polgármester.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában