nagy segítség

2020.04.09. 10:30

Kétezer csomag tartós élelmiszer gyűlt össze

A Dorkász Szolgálat Alapítvány ezer helyett kétezer vödörnyi élelmiszerrel tudja segíteni a rászorulókat Húsvétkor.

Fotó: Dorkász Szolgálat

A Dorkász Szolgálat Alapítvány szokásos húsvét előtti iskolákban, gyülekezeteknél és üzleteknél megszervezett adománygyűjtését online valósította meg, ahol az adományozók otthonról, pár kattintással megtudtak tölteni egy vödröt élelmiszerrel.

A gyűjtéshez egy cég is kiemelten hozzájárult, minden vödörbe küldött 2800 forint értékű mák, bab, lencse és száraz tészta adománycsomagot – közölte a Dorkász.

Fotó: Dorkász Szolgálat

Az alapítvány DMJV önkormányzatával együttműködve 300 csomagot a Debreceni Karitatív Testület által megnevezett rászorulóknak oszt ki.

A további csomagokat a Dorkász együttműködő partnerein, a történelmi egyházak helyi gyülekezetein által kerülnek kiosztásra országszerte az ünnepek után. Kiemelt figyelmet kapnak a szervezet látókörében élő idős emberek és nagycsaládban élők.

Kiss Ábel Lukács igazgató április 11-én Nagypénteken 13 órától önkéntesekkel együtt debreceni nehéz sorsú családoknál tesz látogatást egy-egy adománycsomaggal. Az indulás helyszíne: Debrecen, Kálvin tér 14.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában