koronavírus

2020.04.06. 14:24

Felelősségteljesen dolgozik a Tények stábja is

Óvatosságra int Vitányi Judit, a TV2 hajdúnánási műsorvezetője.

Fotó: Bársony Bence

„Maradjunk otthon!” Az esti hírekben naponta halljuk ezt a mondatot. Mi a helyzet azonban azokkal, akiknek közvetíteniük kell ezt az üzenetet? Vitányi Juditot, a Tények műsorvezetőjét kérdezte erről a Napló.

– Ha a szakmai oldalát nézzük, akkor egy abszolút izgalmas időszak, minden negatívumával együtt. A legfontosabb azonban itt a TV2-nél, hogy odafigyelünk, vigyázunk egymásra. Hiszen van, aki családos ember, van, akinek idős szülei vannak – hiába vagyunk fiatalokkal körülvéve – szinte mindenkit érint valamilyen szinten ez a jelenlegi helyzet. Bizalom van egymás iránt a kollégákkal, és azt gondolom, hogy ezt csak így lehet csinálni. A csatorna is gondoskodik rólunk, és a felelősségteljes viselkedésre hívja fel a figyelmet – hangsúlyozta Vitányi Judit.

Vigyáznak egymásra

A munkának folytatódnia kell a veszélyhelyzet idején is, ezért elengedhetetlen a kellő óvatosság a stábon belül.

– Adásban nyilván mi már nem tudunk maszkban és kesztyűben lenni, de Gönczi Gábor kollégámmal a megfelelő távolságot tartva vezetjük a műsort. Egy irodában vagyunk, így a legelején megbeszéltük, hogy fokozottan vigyáznunk kell a másikra. A csatorna egyébként is szétosztott minket a biztonságunk érdekében. A műsorvezetők, a szerkesztők, riporterkollégák mind kellő távolságban lehetnek. A sminkesek végig maszkban, kesztyűben dolgoznak, saját sminkecsetek, szempillaspirálok vannak előkészítve mindenki számára. Adás alatt pedig csak hárman maradunk este, ki-belépéskor fertőtlenítjük a kezünket, és végig szellőztetünk – részletezte a Tények műsorvezetője.

PSZ

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában