Koronavírus

2020.04.23. 14:17

Elmarad a tavaszi nagyvásár Debrecenben

A Debreceni Közterület Felügyelet a koronavírus okozta veszélyhelyzetre hivatkozva arról tájékoztatott, hogy idén nem kerül megrendezésre a tavaszi kirakodóvásár.

Fotó: Napló-archív

A cívisvárosban hagyományosan megrendezett tavaszi Mihály-napi nagyvásárt május 9. és 10. között tartották volna. A közterület-felügyelet honlapján közzétett közleményében hozzáfűzte, március 16-tól a Bem téri központban határozatlan ideig szünetel az ügyfélfogadás. Az intézmény telefonon (+36-52-502/530) és e-mailben ([email protected]) elérhető.

A Debreceni Közterület Felügyelet működtetésében lévő élelmiszerpiacok azonban további intézkedésig a megszokott nyitva tartással működnek. Felhívták azonban a figyelmet, miszerint a veszélyhelyzetről szóló kormányrendelet értelmében

a 65. életévet betöltött vásárlók a piacokat kizárólag 9 és 12 óra között látogathatják! Továbbá 9 és 12 óra között 65 év alatti vásárló a piacok területén nem tartózkodhat! A piacokon való tartózkodás során másoktól másfél méter távolságot kel tartani! A rendelkezés megszegése a hivatkozott rendelet alapján szabálysértést valósít meg.

A vásárlók a Nagypiacon 9 és12 óra között csak a Vár utca felőli ajtókat, a Tócóskerti kispiacon 9 és 12 óra között a Coop Áruház felőli ajtókat, míg a Malomparki kispiacon 9 és12 óra között az Üzletközpont felőli átjárót használhatják.

A Zsibvásár 2020. március 14-től a koronavírus-járvány miatt további intézkedésig zárva tart. A virágpiac és palántapiac a Nagypiac földszintjén működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában