koronavírus

2020.03.22. 08:53

Sámsonban nem tudnak fertőzött személyről

Hajdúsámson polgármesterének utasítása elkészült a koronavírus fertőzés terjedésének megelőzésére.

Fotó: Kovács Péter, archívum

Március 15-én ennek kapcsán rendkívüli egyeztetést tartott a Polgármesteri Hivatal, a Művelődési Ház, Család és Gyermekjóléti Szolgálat, óvoda, bölcsőde vezetőivel, házi, gyermekorvosokkal, önkormányzati képviselőkkel.

A Polgármesteri Hivatalban a lakossági ügyintézés telefonon és elektronikus úton történik. A lakosok részéről a személyes ügyfélfogadás átmenetileg szünetel. Kizárólag eseti jelleggel, halasztást nem tűrő esetben kerülhet sor, az ügyfeleknek az ügyintézővel kell telefonon időpontot egyeztetnie hivatali munkaidőben.

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál az ellátásban résztvevőknek a házi segítségnyújtást és az étkezés biztosítását kérésüknek megfelelően teljesítik. A gyermekjóléti feladatokat a kormányzat járványügyi intézkedéseit figyelembe véve végzik. Az ügyintézéseket leginkább telefonon és elektronikusan intézhetik.

A Népkonyha épületének étkezőjében, maximum 5 fő tartózkodhat egyszerre. Arra kérik az igénybe vevőket, hogy térjenek át az ételek nem helyben történő fogyasztására, azaz elvitelére. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Kiállítóhely személyes ügyfélfogadását szünetelteti. A visszahozott könyveket az előtérben kihelyezett dobozba lehet lerakni. A rendezvények, csoportos foglalkozásokat felfüggesztik. Minden tervezett önkormányzati rendezvény határozatlan időre felfüggesztettek. Az óvodánál, iskoláknál szünidei étkeztetés van érvényben.

A fertőzésveszély megakadályozása érdekében az önkormányzat tulajdonában lévő parkok, játszóterek, sportparkok, közösségi terek használatát szüneteltetik határozatlan időre. A felhívó táblák kihelyezése folyamatos, a polgárőrség gondoskodik a szóban forgó helyszínek ellenőrzéséről.

A kormányrendelet értelmében a 70. életévüket betöltött lakosok, saját elhatározásuk alapján, házi karantén lehetőségét kérhetik. Az idős személyeknek egy formanyomtatványt kézbesítettek, amelyben nyilatkozhatnak, hogy önként vállalják-e a karantént. A karantént vállalók az önkormányzattól segítséget kérhetnek az ellátásukra vonatkozóan, annak megszervezésében.

Várják a visszajelzéseket, hányan élnek ennek a lehetőségével.

Az összefogás itt is segíthet

– Úgy tűnik, hogy a betegségnek nincs még jelenleg gyógymódja és ellenszere, itt az egyetlen segítség az összefogás lesz. Jelenleg fertőzött még nincs a városban. Az önkormányzat munkája zavartalanul működik, a dolgozók végzik a munkájukat. Vannak, akik otthonról dolgoznak, vannak, akik bentről, a feladatellátásokról gondoskodunk. Azt gondolom, hogy a város élete nem állhat meg, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lakosságot segítsük a kialakult élethelyzetben – nyilatkozta Antal Szabolcs polgármester.

Az önkormányzat folyamatosan együtt dolgozik az intézmények vezetőivel, egészségügyi dolgozókkal, rendőrséggel, polgárőrséggel összehangoltan. A tájékoztatás percről percre frissül a város honlapján, a városi Facebook-oldalon, a polgármester Facebook-profilján és az önkormányzat Mobil Applikációján, ahol külön menüpontban meg is található a koronavírus járvánnyal kapcsolatos hírek.

Dandé Melinda

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában