veszélyben a nász?

2020.03.19. 15:30

Nem lesznek nagy lakodalmak Debrecenben

Lakodalomra nincs, szűk körű házasságkötésre viszont van lehetőség Debrecenben.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A veszélyhelyzet miatt Debrecen polgármesteri hivatalában az anyakönyvi ügyintézés rendje is megváltozott. A Napló megkeresésére a hivatal közleményt adott ki, összefoglalva a házasságkötéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Mint megtudtuk, március 18-tól bizonytalan ideig házasságkötési szándék bejelentése céljából személyesen kizárólag azokat az ügyfeleket fogadják, akik már előzetesen kapott időpontra érkeznek az Új Városházán. A nem időpontra érkező ügyfelek fogadására és újabb időpont foglalására egyelőre nincs lehetőség.

Nagy boldogság, kis létszámmal

A polgármesteri hivatal arról is tájékoztatott, az időponttal lekötött esküvőket az Új Városháza házasságkötő termében megtartják ugyan, de az anyakönyvvezető mellett a jegyespáron és a két tanún kívül mások nem vehetnek részt a szertartáson. A házasságkötésekhez kapcsolódó szolgáltatások ellenértékének befizetése holnaptól kizárólag banki átutalással történhet – áll a felhívásban.

Veszélyben a nagy nap

Kovács Richárdot, hazánkban az egyetlen kétszeres Hungarian Wedding Award birtokos ceremóniamestert a Napló arról kérdezte, mi várható a nagyszabású lakodalmak kapcsán a közeljövőben. A ceremóniamester elmondta, a március 16-i kormányrendelet a határozatlan ideje miatt érinti a vártnál is érzékenyebben az esküvők világát. – Az elmúlt napokban leginkább a következő két hónap párjai érezték fenyegetettnek magukat és nagy napjukat, mostanra viszont a júniusiak is elkezdtek mozogni, esélyeket latolgatni. Először értelemszerűen a helyszíneket keresik a lehetséges időpontokkal, majd a további szolgáltatókat – magyarázta Kovács Richárd.

Könnyen káosz alakulhat ki

A ceremóniamester azt tapasztalja, ha a helyszínek nem húzzák meg a határvonalat egy bizonyos dátumnál, és már a júniusi esküvők esetén is halasztott időpontokat adnak ki, óriási összevisszaság várható. – Ebben az esetben a menyasszonyok úgy harcolhatnak majd a szabad időpontokért, mint a toalettpapírért tette sok ember az elmúlt napokon a boltokban – vont találó párhuzamot a szakember, aki szerint az is előfordulhat, hogy a párok a korábban kiválasztott szolgáltatókat lecserélni kényszerülhetnek, ha a népszerű kollégáknak már foglalt a megjelölt új időpont.

A sikeres vőfély hangsúlyozta, minden szolgáltató érdeke is, hogy a párok valóban jó megoldásokat kapjanak, de egyelőre mindenkit kihívás elé állít azok megvalósítása.

- Érdemes felkészülni a halasztásban gondolkodó pároknak, hogy a népszerű helyszínek és szolgáltatók már csak nyári hétköznapi, vagy téli időpontokat tudnak majd adni részükre. Óriási toleranciára lesz szüksége a pároknak a szolgáltatókkal szemben, ugyanis az áprilistól október végéig tartó szezont nagy valószínűséggel augusztus és november között kell besűríteniük – prognosztizált Kovács Richárd.

Tavasszal még nem lesz lagzi

Fotó: Horizont Wedding

A debreceni Örvendi Cintiát egy ideig csak szépségéről és jótékonysági akcióiról ismertük, azt azonban kevesebben tudják róla, hogy rendezvényszervezői vállalkozását csaknem négy éve építi, ami évről évre jobb eredményeket ér el.

Cintia a Naplónak elmondta, ügyfelei érdekeit helyezi előtérbe és elmondja nekik is, mit szerencsés cselekedni most. – Tájékoztatom őket a napról napra változó fejleményekkel kapcsolatban, hiszen fontosnak tartom, hogy ebben a helyzetben támogassuk őket, amíg ez az állapot meg nem szűnik. A járvány hatalmas gazdasági kieséssel, veszteséggel járhat, ezért jobbnak látjuk az áprilisi rendezvényeim mellett a májusi rendezvények elnapolását is, de bízom abban, hogy addigra minden újra visszaáll.

A legjobb, ha adaptálódunk és kihozzuk mindenből a maximumot – vélekedik az esküvőszervező, aki az elkövetkező időszakban honlapját és szolgáltatásait tervezi felfrissíteni, miközben abban bízik, hamarosan egy mindenki számára szebb és jobb időszak kezdődik majd.

SzD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában