iskolát választanak

2020.03.09. 10:41

Élményt adtak a leendő elsősöknek

Hajdúnánáson első alkalommal tartottak Iskolaváró napot az óvodásoknak.

Fotó: Fekete Andrea

Nagycsoportos óvodások vették birtokba a művelődési központ földszinti helyiségeit, ahol a Bocskai iskola élmény-műhelyei várták a leendő első osztályos gyerekeket a minap. Első alkalommal rendeztek Hajdúnánáson Iskolaváró napot az óvodások számára, ahol a Bocskai iskola mutatta be élménypedagógiára alapuló oktatási tevékenységeit. Az iskola pedagógusai 20 standot állítottak fel, azokon interaktív, játékos módszerekkel tartottak foglalkozásokat a leendő iskolásoknak és az érdeklődő szüleiknek. A műhelyekben a tanórai játékokon, kísérleteken kívül rengeteg szabadidős tevékenységgel ismerkedhettek meg a résztvevők – olyan módszerekkel, amelyek majd a tanulás eredményességét élményszerűen fokozzák. A programon a város valamennyi óvodája részt vett.

Fotó: Fekete Andrea

Az iskolaválasztás a fő téma március körül a nagycsoportos óvodások családjaiban, ami korántsem egyszerű kérdés sem a családok, sem az iskolák számára. Az iskolák ilyen tájban a gyerekeket és szüleiket nyílt tanítási napokkal, iskolabemutatókkal várják, ahol megismerkedhetnek a leendő tanítónénikkel, valamint az iskola specialitásaival, oktatási módszereivel.

Fekete Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában