Nő a lakosságszám

2020.03.13. 14:39

Bánk egyre vonzóbb lakóterületté válik

Átadták az új játszóteret Debrecen Bánk városrészében, a fejlődő lakóterület részeként.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Új, modern eszközökkel felszerelt játszóteret adtak át Bánkon, pénteken. Az átadón Vadon Balázs, a városrész önkormányzati képviselője és Pósán László, a városrész országgyűlési képviselője is beszédet mondott.

Az önkormányzat önköltségéből

Vadon Balázs a játszótér megépülésének részleteiről beszélt a sajtónak: – Nagy öröm a bánkiaknak az új játszótér megépítése. Évtizedek óta vártunk már egy ilyen létesítményre. Az önkormányzat 8,6 millió forint önköltségből építette meg a játszóteret. 600 négyzetméter területen épült, melyből 400 négyzetméter aktívan használható, 200 négyzetméter részt pedig a jövőbeli fejlesztésekre fogunk fordítani. A munkálatok 2019 novemberében kezdődtek meg a körbehatároló kerítések elkészítésével. Idén februártól pedig a járdaburkolatok, játszóeszközök elhelyezése történt meg. A modern játszóeszközök között egy kombinált mászóvár, kettő darab rugós játék, egy 10 négyzetméteres homokozó és egy dupla hinta is szerepel. Az átadás előtti héten – a DEHUSZ-nak is köszönhetően – elkészült a parkosítás is. 200 darab cserjét és öt darab lombos fát ültettek el – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő.

Pósán László és Vadon Balázs | Fotó: Molnár Péter

Növekedhet a lakosságszám

Pósán László, a városrész országgyűlési képviselője kiemelte: – Aki az elmúlt években nyomon követte a bánki térség fejlesztését, az tudja, hogy itt volt egy leszálló ág, aminek köszönhetően odáig fajult a helyzet, hogy a helyi iskola bezárását is jelentette. Ehhez képest most ott tartunk, hogy – köszönhetően az itteni lelkésznek, és a református gyülekezetnek – gyakorlatilag van egy teljes oktatási spektrum. Ismét sok gyermek van Bánkban, egy részük itt is lakik, mások a város más területeiről járnak az itteni oktatási intézményekbe, és ehhez most társult egy játszótér is. Ez a fiatal korosztály szempontjából fontos. Hiszen egy jó üzenet arról, hogy

Debrecen-Bánk egy fejlődő, élhető városrész, amely pozitív, szép jövő előtt áll.

Fotó: Molnár Péter

– Gratulálok az elkészítésben résztvevőknek, hiszen szinte egyedülálló gyorsasággal épült meg ez a játszótér. Bízunk abban, hogy sokan örömüket lelik majd benne. Folyamatosan épülnek és készülnek el új házak, ami azt jelenti, hogy az itteni lakosságszám növekszik, és hogy vonzó lakóterületté vált ez a térség. A város ebbe az irányba tud terjeszkedni, ilyen szempontból pedig a magán- és a közfejlesztések is ösztönzően hatnak Debrecen lakói számára, hogy megéri ideköltözni – emelte ki beszédében az országgyűlési képviselő.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában