törekvés a közösségért

2020.02.21. 17:30

Új játszótér épül Bánkon a tavasz beköszöntére

A beruházásnak közösségfejlesztő ereje van, s kapcsolódik a kertségi fejlesztési programhoz.

Fotó: Városháza

A város idei költségvetése garantálja, hogy a város minden lakója érezze a fejlődést, s a közösség erősítése érdekében új játszótér lesz Bánkon – közölte Pósán László országgyűlési és Vadon Balázs önkormányzati képviselő.

A helyi adóbevételek, köztük az iparűzési adóbevételek nagyarányú, 2014 és 2019 közötti, több mint 60 százalékos emelkedése lehetővé teszi, hogy egyre több, a mindennapi életet megkönnyítő fejlesztést finanszírozzon és valósítson meg az önkormányzat.

Csend és nyugalom

– Ennek a törekvésnek a része az, hogy Bánkon – melyet egyre több család választ a természetközeliség, a csend és a nyugalom miatt – új játszóteret építsünk. Ez összehozhatja a kisgyermekes családokat, így közösségi térként is funkcionálhat – mondta Vadon Balázs, a városrész önkormányzati képviselője. A beruházás részeként novemberben a tér köré 75 méter hosszű és 1,7 méter magas kerítés épült. Ezek után kezdődött meg a játszótér építése, amelyben a következő játszóelemeket helyezik el: többfunkciós kombinált csúszdás mászóvár, 2 együléses rugós játszóeszköz, kétüléses hintaállvány, bébihinta és homokozó.

Fotó: Városháza

Komfortosabb élettér

– Debrecen olyan város, ahol a nagy beruházások mellett gondot fordítanak a kisebb, de egy-egy közösség számára fontos – az adott életteret komfortosabbá, barátságosabbá, élhetőbbé tevő – fejlesztésekre is. Bánk pedig a városnak azon a részén helyezkedik el, amely irányba Debrecen lakóterülete a jövőben terjeszkedhet – fogalmazott Pósán László, a városrész országgyűlési képviselője.

Vadon Balázs és Pósán László képviselők szerdán jelentették be a fejlesztést a helyszínen
Fotó: Városháza

A kisgyermekes családok számára idén a játszóterek építésére és fenntartására a város több mint 100 millió forint fordít. Ennek részeként a régi, nem szabványos játszóterek közül hetet átépítenek, felújítanak. A bánki játszótér kizárólag önkormányzati forrásból, 8,6 millió forintért épül, és várhatóan márciusban készül el.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában