Fejlesztik az immánuelt

2020.02.22. 11:38

Nappali oktatási intézmény épül a fogyatékossággal élő gyermekeknek

Akadálymentes kiskertrendszer, mezítlábas sétány és kerekes­székes pálya is lesz.

Fotó: Matey István, archívum

Közbeszerzést írt ki a Debrecen–Nagytemplomi Református Egyházközség az Immánuel Otthon bővítésére. A felhívás a február 20-i Közbeszerzési Értesítőben jelent meg, az ajánlatokat március 16-ig várják.

Részben EU-s forrásból, részben a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásából valósulhat meg „A köznevelés támogató szerepének erősítése a DNRE Immánuel Otthona, Általános Iskolája és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskolájában” projekt keretében a meglévő iskolaépület bővítése, felújítása.

Tizennégy tanterem

A beruházással súlyos, halmozott fogyatékossággal élő gyermekeknek nappali oktatási intézmény létesül. A mintegy 80 halmozottan fogyatékkal élő gyermek számára speciális oktatási, étkeztetési, terápiás és fejlesztő tevékenységek ellátását, szabadidős és kültéri tevékenységek megvalósítását, továbbá az itt dolgozó pedagógusok, fejlesztő munkatársak, szakszemélyzet célcsoportot segítő tevékenységét szolgálja majd.

Az elvégzendő munkák többek közt: a meglévő orvosi rendelő épületének bontása, a meglévő egykori iskola épületrész felújítása, bővítése, korszerű iskolaépületté alakítása: emelet és földszint kialakítása. Az összes kialakítandó hasznos alapterület 1 ezer 655 négyzetméter. A földszinten a fejlesztő neveléssel-oktatással kapcsolatos tevékenységekhez kialakítandó terek hasznos alapterülete 1 ezer 349 négyzetméter.

Itt lesznek a főbb helyiségek: 14 tanterem, terápiás és speciális szobák, 8 orvosi szoba, étterem tálalókonyhával, 2 tornaterem és szertár, 1 lift, aula, előterek és közlekedőterek, portahelyiség, akadálymentes helyiségek, illemhelyek, kiszolgáló helyiségek. Az emeleten az intézmény vezetése és adminisztratív tevékenységek kapnak helyet, itt lesznek a vezetői, nevelői, adminisztrációs célú helyiségek , valamint mosdók, közlekedők, kiszolgáló helyiségek.

Akadálymentesítés

Az udvaron csaknem 3 ezer négyzetméternyi zöldfelületet létesítenek, 19 parkolót, köztük 5 mozgássérült-parkolóhelyet alakítanak ki; 16, kerékpár tárolására alkalmas támaszrendszer helyeznek el, akadálymentes kiskertrendszer, játszótér, mezítlábas sétány, kerekesszékes gyakorlópálya, pihenő és fogadóterek kialakítása is várható.

A speciális célcsoportból fakadóan a kivitelezés alatt kiemelt figyelmet kell fordítani az akadálymentesítési követelmények teljesítésére, továbbá az épületnek meg kell felelnie a megközelítőleg nulla energiaigényű épületre vonatkozó előírásoknak.

HBN

Borítókép: Ünnepi rendezvény az Immánuel Otthonban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában