hírmorzsák

2020.02.27. 17:05

Fákat ültetnek, kukákat helyeznek ki Sárándon

Tisztább és zöldebb környezetet akarnak megteremteni a településen.

Fotó: Kovács Péter

Zöldülj Sáránd! – kezdődik a faültetés

A Sárándi Hagyományőrző Egyesület és Sáránd Község Önkormányzata Zöldülj Sáránd címmel három alkalommal faültetést szervez ebben az évben. Az első február 29-én, szombaton, 9 órakor kezdődik a sportpályán. Eső esetén másnap, március elsején tartják meg ugyancsak 9 órától.

Idősek, fiatalok együtt a farsangon

Hatalmas sikerrel rendezte meg a helyi nyugdíjas klub a farsangját a minap. A közösségi esemény egyben generációk találkozása is volt, hiszen klub tagjai mellett az általános iskolások is szerepeltek. A fellépéseket vacsora követte, majd hajnalig tartó táncmulatság zárta a nyugdíjas klub télbúcsúztatóját – tájékoztat Sáránd hivatalos közösségi oldala.

Több kuka a tisztább faluért

A környezetvédelmi kerekasztal javaslatait figyelembe véve további hulladékgyűjtőket helyez ki közterületekre a sárándi önkormányzat. Mint az kiderült – olvastuk a falu közösségi oldalán -, néhány kuka kihelyezése még nem hozta meg a várt eredményt, tapasztalat, hogy még mindig szemetes a falu. A faluvezetés a több szemétgyűjtő edényzet telepítésétől tisztább közterületeket remél.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában