készül a második ütem

2020.02.05. 17:32

Bővítik a debreceni Agóra Irodaházat

A bérlői igények a mostani kapacitás háromszorosát teszik ki.

Fotó: DP-látványterv

Már ebben a hónapban elkezdik építeni az Agora Irodaház második ütemét a debreceni Barna utcában.

A létesítményegyüttes, illetve a meglévő épületrésze Debrecen központjában található, a város tömegközlekedési csomópontja mellett. A beruházó Dryvit Profi Kft. tájékoztatása szerint az irodaház iránt a kezdetektől nagy volt az érdeklődés. Mostanra az első ütem 30 százalékát bérbe adták, egy hónapon belül pedig már várhatóan az épület 80 százaléka bérlőre talál.

A Napló megtudta: a további bérlők igényei az új területek iránt a jelenleg rendelkezésre álló kapacitás háromszorosát teszik ki, így emiatt 2020 februárjában a társaság elkezdi a második fejlesztési fázist is. Ezzel kiegészülve összesen 15 ezer négyzetméterre bővül majd az irodakomplexum, ahol ezáltal (maximális kihasználtság esetén) több mint ezer ember tud majd dolgozni.

A projektben a cégcsoport generál kivitelezőként, valamint bérbeadóként és üzemeltetőként is részt vesz. Az irodaház környezetkímélő, energiahatékony építészeti megoldásokkal készül. Rendelkezni fog többek között elektromos autótöltő állomásokkal, kerékpáros-öltözőkkel, zuhanyzóval és tetőteraszokkal is.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában