Hírmorzsák

2020.02.14. 08:42

Az utolsó simításokat végzik az Ízek Házán

Néhány út felújítása azonban még csak most veszi kezdetét, és idén a művelődési ház felújítása is megvalósul Esztárban.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Megújul a művelődési ház

Idén sikerül elkezdeni az esztári József Attila Művelődési Ház energetikai felújítását. Megvalósul a külső szigetelés, és az épületet ellátják egy hűtést-fűtést biztosító hőszivattyúval, a fenntartási költsége így jelentősen csökken. A projektre 21 millió forintot fordíthattak volna, de egy új felülvizsgálat során 28 millió forintot határoztak meg a fejlesztésre.

Új ruhákat varratnak

A tavalyi siker után idén is magáénak tudhat egy nyertes pályázatot az esztári népdalkör: egymillió forintot nyertek népviseleti ruhák készítésére. A ruhákat varratják, így a népdalkörös hölgyek megújult öltözetben léphetnek fel a helyi és környékbeli programokon, eseményeken.

Megkezdődik az utak újítása

Három utcát és a hozzájuk tartozó útszakaszt újítanak fel Esztárban a Magyar Falu Program keretében. A 22 milliós beruházásnak köszönhetően az Ady utca és a Bocskai utcát az Irinyi utcával összekötő útszakaszok újulnak meg. A munkálatok várhatóan tavasszal indulnak el – tájékoztatott Szécsi Tamás polgármester.

Tavaszra kész az Ízek Háza

Szinte minden elkészült az Ízek Háza épületében a 120 milliós projektnek köszönhetően: a négy kemence, pajta, góré, grillező, kisebb apróságok vannak csupán hátra. A korábbi elképzelést – miszerint később az épület mögötti kéthektáros területen őshonos állatokat tartanának – továbbra is szeretnék megvalósítani.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában